Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
2. 6. 2016,
10.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Druga liga Prva liga Telekom Slovenije Miran Vuk Mladen Dabanović NK Aluminij NK Zavrč

Četrtek, 2. 6. 2016, 10.32

6 let, 6 mesecev

Pred povratno tekmo dodatnih kvalifikacij med Aluminijem in Zavrčem

Popolna mobilizacija v Zavrču: vrnil se je celo reprezentant

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Olimpija, Maribor, Domžale, Gorica, Celje, Rudar, Luka Koper, Krško, Radomlje in ...? Kdo bo deseti prvoligaški klub v tekmovalni sezoni 2016/17? Po prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije kaže bolje Zavrču, Aluminiju pa bi danes za napredovanje zadoščala že minimalna zmaga.

Povratna tekma dodatnih kvalifikacij.

Haložani želijo upravičiti vlogo favorita tudi na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij. Na domačem štadionu v Zavrču so zmagali težje od pričakovanega in se v lokalnem obračunu namučili z drugoligaškim podprvakom. Zavrč je zmagal s 3:2, do uspeha pa ga je popeljal velik preobrat, saj so gostje iz Kidričevega hitro povedli z 2:0.

"V drugem polčasu se je videla razlika med prvo in drugo ligo. Lahko bi zmagali z rezultatom 6:2," je poudaril neformalni predsednik Zavrča Miran Vuk, ki pričakuje danes v Kidričevem novo zmago rumeno-zelenih.

Vrnitev Golubarja, Jakšića in Matjašiča

Pred najpomembnejšo tekmo sezone ne želijo Haložani ničesar prepustiti naključju. Na roko jim gredo vrnitve Nemanje Jakšića, ki je na prvi tekmi odslužil kazen, Josipa Golubarja, ki je odpravil težave z zdravjem, in Jureta Matjašiča, prvega slovenskega članskega reprezentanta v zgodovini NK Zavrč. Matjašič se je klubskim soigralcem pridružil po vrnitvi z reprezentančne akcije na Švedskem, po tekmi v Kidričevem pa se bo odpravil na Gorenjsko in se s Katančevo četo pripravljal na nedeljsko srečanje s Turčijo.

Zavrč bo tako na povratno srečanje odpotoval močnejši kot na prvi tekmi. Aluminij se bo favoritu na papirju zoperstavil s podobno postavo. Domači ljubitelji nogometa bodo stiskali pesti za Lovra Bizjaka, najboljšega strelca 2. SNL, ki je na prvi tekmi v Zavrču sodeloval pri obeh zadetkih. Ritem Kidričanov je v drugem polčasu popustil, kar je Zavrč izkoristil. Aluminij je objokoval poškodbo strelca Roberta Kureža, ki je med polčasom ostal v slačilnici. 

Hrvat Josip Golubar na prvi tekmi zaradi zdravstvenih težav ni nastopil. Danes bo pomagal Zavrču v Kidričevem. | Foto: Hrvat Josip Golubar na prvi tekmi zaradi zdravstvenih težav ni nastopil. Danes bo pomagal Zavrču v Kidričevem.

Danes bo pripravljen, kar je velika pridobitev za gostitelje, ki se želijo po treh letih vrniti v 1. SNL. "Želja je prisotna. Upam le, da se igralci in strokovno vodstvo zavedajo, da se ne smemo ustrašiti Zavrča. Na prvi tekmi smo pokazali, da se lahko kosamo z njim, zato smo optimisti," je iz Kidričevega, kjer je vodja mladinske šole, sporočil nekdanji reprezentančni vratar Mladen Dabanović.

Za dodatno srečanje med Aluminijem in Zavrčem vlada ogromno zanimanje, tako da bi lahko lokalni derbi, ki odloča o prvo(drugo)ligaški usodi, spremljalo več kot tisoč ljubiteljev nogometa. Dvoboj se bo začel ob 17. uri.

Ne spreglejte