Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 3. 2018,
10.35

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,46

7

Natisni članek

PSG UEFA liga prvakov Real Madrid Barcelona Neymar

Petek, 9. 3. 2018, 10.35

12 mesecev

Alarm pri PSG: Neymar želi nazaj v Barcelono!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,46

7

Neymar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar ni srečen v dresu PSG. Ni zadovoljen s kakovostjo francoskega prvenstva, obžaluje rekordni prestop v Francijo in vodstvu Barcelone skesano sporoča, da bi se rad vrnil na Camp Nou. Tako poroča katalonski športni dnevnik Mundo Deportivo. Njegov zapis je dvignil veliko prahu, nekateri pa so v tem prepoznali začetek resnega spogledovanja z odhodom k madridskemu Realu.

Eden najboljših nogometašev na svetu, ki v domovini okreva po operaciji kosti v stopalu, zaradi katere vsaj do maja ne bo stopil na igrišče, je prvi zvezdnik PSG. Neymar Jr. je v tej sezoni na 30 nastopih dosegel 29 zadetkov in prispeval še 19 podaj. Idila v dresu bogatega francoskega kluba se je prekinila prejšnji mesec, ko se je poškodoval na tekmi proti Marseillu, preskočil povratno tekmo osmine finala lige prvakov proti madridskemu Realu in ostal brez možnosti, da s Parižani osvoji evropsko krono.

Nekdanjim soigralcem je že sporočil željo

Na dvoboju z Marseillom je staknil poškodbo stopala, zaradi katere bo odsoten vsaj do maja. | Foto: Reuters Na dvoboju z Marseillom je staknil poškodbo stopala, zaradi katere bo odsoten vsaj do maja. Foto: Reuters Predsednik PSG Nasser Al Khelaifi je po bolečem izpadu napovedal, da bo prihodnost pariškega kluba gradil na zvezdnikih, kot sta Neymar in Kylian Mbappe, a se njegove besede ne ujemajo z zapisom katalonskega športnega dnevnika Mundo Deportivo.

Neymar naj bi se namreč želel vrniti na Camp Nou, kjer je z Barcelono osvojil veliko lovorik, enkrat pa se je povzpel tudi na evropski prestol. Nekdanjim soigralcem, pa tudi vodstvu kluba, naj bi priznal, da je s selitvijo v Pariz storil napako. Takrat si je v Kataloniji nakopal veliko sovražnikov.

Željo naj bi jim zaupal še pred poškodbo, ki ga bo od igrišč oddaljila vsaj do začetka maja in mu pokvarila načrte optimalnih priprav na svetovno prvenstvo v Rusiji.

Barcelona je po odhodu nekdanjega napadalca Santosa resda prejela rekordno odškodnino, saj ji je PSG nakazal 222 milijonov evrov, na sodišču pa poteka boj za še vsaj 75 milijonov evrov, ki jih Barcelona terja od 26-letnega Brazilca. Vseeno si Neymar prizadeva, da bi se lahko vrnil v Katalonijo in ponovno zaigral za klub, ki se mu v tej sezoni nasmiha naslov španskega prvaka.

Storil je napako

Bo ponovno združil moči z Lionelom Messijem? | Foto: Bo ponovno združil moči z Lionelom Messijem? Barcelono je zapustil zato, ker je želel zaigrati v klubu, kjer ne bo v senci argentinskega velemojstra Lionela Messija. Po poročanju Mundo Deportiva ga je zaslepilo bogastvo PSG, ki pa v tej sezoni ni prineslo konkretnih rezultatov v Evropi. Verjel je, da bo v Parizu napredoval kot nogometaš, a je naletel na prvenstvo, katerega kakovost je veliko slabša od španskega.

Za nameček ima na vsaki tekmi v Franciji opravka z ostrimi naleti branilcev, tako da je ogroženo tudi njegovo zdravje, v slačilnici PSG pa ne vlada sproščeno ozračje, ampak so igralci razdeljeni v različne skupine. Tega pri Barceloni ni poznal, zato si želi, da bi se lahko vrnil v Katalonijo in se ponovno družil s starimi prijatelji. Vsaj tako trdi Mundo Deportivo.

Za vsem skupaj stoji Real Madrid?

Leta 2015 je z Barcelono postal evropski prvak. V krstni sezoni za PSG mu je spodletelo. | Foto: Reuters Leta 2015 je z Barcelono postal evropski prvak. V krstni sezoni za PSG mu je spodletelo. Foto: Reuters

Vprašanje je, ali si vodstvo Barcelone po vseh javnih prerekanjih in tožbah, pa tudi ponižanju, saj je z nenadnim odhodom v Pariz presenetil vse v klubu, sploh želi vrnitve Neymarja. To bi bila lahko voda na mlin madridskega Reala. O tem, da si predsednik belih baletnikov želi Neymarja, ki bi lahko kot prvi zvezdnik kluba v prihodnosti nasledil sedem let starejšega Cristiana Ronalda, se razpreda že vse od selitve Brazilca v Pariz. PSG naj bi bil le vmesna postaja na poti iz Barcelone v Madrid.

Neymar bi lahko negativno stališče Barcelone uporabil v svoj prid, češ, želel sem se vrniti v Barcelono, a me niso hoteli, zato sem bil primoran razmisliti o ponudbi Reala. Ni jih malo, ki so prepričani, da je to le del spretnega načrta Neymarja s končnim ciljem podpisa pogodbe za Real. Bi pa tovrsten manever evropske prvake stal ogromno denarja.

Neymarjev oče je po poročanju španskega športnega dnevnika AS sporočil vodstvu Reala, da bi lahko njegov sin v belem dresu zaigral le, če bi plačali 400 milijonov evrov. To bi bila z naskokom največja odškodnina, kdajkoli plačana za športnika. Ni kaj, ob Neymarju, ki okreva v domovini in se skuša čim prej vrniti na zelenice, to poletje ne bo dolgčas. Najprej ga z Brazilijo čaka nastop na SP 2018 v Rusiji, nato pa bi lahko poletni prestopni rok poskrbel za nove odmevne nogometne posle.

Ne spreglejte