Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 7. 2022,
20.55

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

slovenski nogometaši na delu v tujini Rijeka Nürnberg Panathinaikos Adam Gnezda Čerin

Sobota, 2. 7. 2022, 20.55

1 leto, 9 mesecev

Adam Gnezda Čerin

Slovenski reprezentant podpisal za Panathinaikos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Adam Gnezda Čerin | Adam Gnezda Čerin je deležen vse večje vloge v članski slovenski izbrani vrsti. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Adam Gnezda Čerin je deležen vse večje vloge v članski slovenski izbrani vrsti.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenski nogometni reprezentant Adam Gnezda Čerin bo v prihodnjih štirih sezonah igral za grški Panathinaikos, je klub objavil na uradni spletni strani. Dvaindvajsetletni vezist iz Idrije je bil do nedavno član nemškega Nürnberga, od avgusta 2020 pa je kot posojeni nogometaš igral za hrvaško Rijeko.

V Nemčiji se nekdanji nogometaš Domžal, tam je tudi začel kariero in v članski konkurenci zbral 65 nastopov, ni najbolje znašel, odigral je le pet obračunov. Precej bolj je Adam Gnezda Čerin nase opozoril na Hrvaškem. Za Rijeko je odigral 73 tekem ter se trikrat vpisal med strelce, enajstkrat pa med podajalce.

Gnezda Čerin je za člansko izbrano vrsto nastopil 13-krat, debitiral pa je 11. novembra 2020 na prijateljski tekmi proti Azerbajdžanu. V zadnjih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju je odigral šest tekem, v zdajšnji izdaji lige narodov pa je odigral vse štiri obračune, dva ga s slovensko reprezentanco čakata še septembra.

V zadnji sezoni je nastopal v dresu Rijeke, s katero je igral tudi finale hrvaškega pokala. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V zadnji sezoni je nastopal v dresu Rijeke, s katero je igral tudi finale hrvaškega pokala. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Dvaindvajsetletnik je sicer igral tudi v vseh mlajših slovenskih selekcijah od U16 naprej, še poroča STA. Gnezda Čerin bo igral v grškem prvenstvu, v katerem je v prejšnji sezoni blestel njegov reprezentančni soigralec Jasmin Kurtić (PAOK Solun), ki je bil najboljši strelec tekmovanja.

Ne spreglejte