Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
25. 2. 2008,
17.44

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 25. 2. 2008, 17.44

8 let, 2 meseca

Ačimovič v polno, vrnitev Šukala

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski nogometaši, ki si služijo kruh v tujini, so konec tedna branili barve svojih klubov. Milenko Ačimovič se je v derbiju avstrijskega prvenstva vpisal med strelce.

Avstrija Derbi 25. kroga avstrijskega prvenstva je bil odigran na Dunaju. Tamkajšnja Austria je v ''slovenskem'' obračunu gostila Red Bull Salzburg in ga z zmago 3:1 prehitela na lestvici. Milenko Ačimovič je odigral 79 minut, v 56. minuti pa je navdušil zbrano občinstvo (blizu 8.000 gledalcev na štadionu Franz Horr) in s tretjim zadetkom v mreži Salzburga odločil tekmo v prid gostiteljem. Sašo Fornezzi (Austria) in Aleksander Knavs (Red Bull Salzburg) sta dvoboj spremljala s klopi za rezervne igralce. ''Vijoličasti'' so se sedaj na vrhu točkovno izenačili z LASK-om.

Anglija West Bromwich Albion je v 34. krogu angleške druge lige priznal premoč Hullu (1:2). Po poškodbi mišice, zaradi katere je prisilno počival na treh tekmah, je znova stopil na zelenico Robert Koren. Korošec je odigral vseh 90 minut, medtem ko je Boštjan Cesar spremljal dvoboj s tribun. ''Baggies'' na lestvici navkljub porazu še vedno zasedajo četrto mesto, imajo pa tekmo manj od treh najboljših ekip. Za vodilnim moštvom Stoke City zaostajajo sedem točk.

Italija Tekmo 24. kroga italijanskega prvenstva med Udinesejem in Genoo bo poizkušal kar najhitreje pozabiti Samir Handanovič. Prvi vratar slovenske reprezentance je med vratnicama prebil 90 minut ter bil priča bolečemu domačemu porazu (3:5), ''črno-beli'' pa so tako ostali brez dragocenih točk. Slednje bi jih prišle še kako prav v boju za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja. Na lestvici še naprej zasedajo šesto mesto.

V 27. krogu druge italijanske lige je stopil na igrišče od slovenskih legionarjev le Zlatko Dedič. Napadalec iz Kopra je na gostovanju Piacenze pri Lecceju (Anej Lovrečič ni kandidiral za nastop) vstopil v igro v 63. minuti, njegov klub pa je izgubil z 1:3. Jasmin Handanovič je spremljal remi Mantove in Barija (1:1) s klopi za rezervne igralce.

Francija Sochaux je s pomembno zmago v Strasbourgu (2:0) ujel priključek z ekipami s spodnjega dela razpredelnice. ''Rumeno-črni'' so v soboto v 26. krogu francoskega prvenstva prišli do dragocenih treh točk brez pomoči Valterja Birse in Bojana Jokiča, ki nista kandidirala za nastop.

Nemčija Duisburg je v 21. krogu nemškega prvenstva v gosteh ugnal neposrednega tekmeca za obstanek - Arminio iz Bielefelda - z 2:0. Podvig ''zeber'' je bil opravljen brez pomoči kapetana slovenske izbrane vrste Klemna Lavriča. Na zelenico ni stopil tudi drugi Trboveljčan v ''Bundesligi''. je pa za razliko od soseda Mišo Brečko spremljal derbi kroga v bavarski prestolnici med Bayernom in HSV-jem (1:1) na klopi za rezervne igralce.

V 21. krogu druge nemške lige je po krajšem izostanku zaradi rumenih kartonov znova zaigral Aleš Kokot in vseh 90 minut pomagal Wehenu do zmage v gosteh pri Alemannii iz Aachna (3:2). Najboljši strelec drugoligaške druščine Milivoje Novakovič je znova zatresel mrežo. Tokrat proti ekipi 1860 München, a je bil njegov zadetek razveljavljen, dolgonogi Ljubljančan (odigral je vso tekmo) pa je prejel rumeni karton. Köln je z remijem (0:0) zdrsnil na lestvici na četrto mesto. Koblenz Gorana Šukala in Mateja Mavriča je v ponedeljek v gosteh osvojil tri točke pri Kaiserslauternu. Zaigrala sta oba ''povratnika'' v slovensko reprezentanco. Mavrič je odigral vseh 90 minut, Šukalo pa je vstopil v igro v 68. minuti in končno zaigral po daljši odsotnosti zaradi poškodbe.

Španija Betis je v 25. krogu španskega prvenstva remiziral na gostovanju pri Mallorci (1:1) in ohranil rahlo prednost pred kandidati za izpad. Branko Ilič je srečanje spremljal s klopi za rezervne igralce. Alaves je v drugi ligi doma remiziral z Granado 74 (2:2), Dalibor Stevanovič pa znova ni dobil priložnosti za vstop v igro.

Grčija Olympiakos je v 22. krogu grškega prvenstva remiziral v Solunu pri PAOK-u (1:1), veleklub iz Pireja pa je na račun neodločenega rezultata predal prvo mesto na lestvici ''osovraženemu'' tekmecu Panathinaikosu. Mirnes Šišič je zaradi poškodbe soigralca Luciana Gallettija kot rezervist vstopil v igro v 13. minuti. Trener poteze ni obžaloval, saj je novopečeni slovenski reprezentant prispeval podajo za izenačujoči zadetek pirejskega kluba.

Izrael Maccabi Herzleyja je v 21. krogu izraelskega prvenstva izgubil pred domačimi gledalci s soimenjakom iz Tel Aviva (1:3). Mitja Mörec je odigral vseh 90 minut, njegov klub pa (s tekmo manj) zaseda v elitni dvanajsterici deseto mesto.

Belgija Gent je s pomočjo obeh slovenskih legionarjev v 23. krogu belgijskega prvenstva na gostovanju odščipnil točko vodilnemu Standardu. Marko Šuler je zaigral od prve minute (v 66. minuti je prejel rumeni karton) in bil znova med najbolje ocenjenimi igralci svojega moštva, Zlatan Ljubjankič pa je vstopil v igro devet minut pred koncem. St. Truiden je v gosteh presenetil Genk (1:0), vseh 90 minut pa je zaigral Sebastjan Gobec. Trinajst minut pred koncem mu je sodnik pokazal rumeni karton.

Romunija Politechnica Iasi je v 20. krogu romunskega prvenstva (pričel se je spomladanski del) doma odpravila Steauo iz Bukarešte (2:1). Barve gostiteljev sta vseh 90 minut branila Domen Beršnjak in Andrej Pečnik. Politechnica iz Temišvarja je z zmago v gosteh pri predzadnjem Panduriiju na lestvici prehitela nekdanjega evropskega klubskega prvaka. Zaradi poškodbe nista stopila na igrišče Dejan Rusič in Dare Vršič.

Nizozemska Groningen se je v 26. krogu nizozemskega prvenstva v gosteh poigral z Venlom (5:2), Tim Matavž pa je tekmo spremljal s klopi. Groningen ostaja na četrtem mestu, za drugouvrščenim Ajaxom pa zaostaja le dve točki.

Ne spreglejte