Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
1. 9. 2014,
12.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zoran Dragić Slovenija NBA Unicaja Malaga

Ponedeljek, 1. 9. 2014, 12.02

7 let, 12 mesecev

Zoran Dragić je metal parket ven

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Osrednja slovenska junaka na začetku svetovnega prvenstva sta brata Dragić, ki sta napadalno najbolj razpoložena. Na zadnji tekmi je malenkostno bolj blestel mlajši Zoran.

Da v 22 minutah dosežeš ravno toliko točk in imaš ob tem stoodstotni met, je hvalevreden dosežek, s čimer so se po tekmi z Mehiko, ki jo je Slovenija premagala z 89:68, strinjali vsi v našem taboru. Zoran Dragić je odigral odlično tekmo. Če na začetku ne bi imel težav z osebnimi napakami, bi lahko še bolj oplemenitil svoj izkupiček.

"Vesel sem, da sem imel takšno tekmo in da smo premagali Mehiko"

"Vsako tekmo želim tako igrati. Prioriteta mi je obramba. Vesel sem, da sem imel takšno tekmo in da smo premagali Mehiko, ki je dobra ekipa. Minuto in pol sem potreboval, da sem se spravil v pogon v drugem polčasu. Jure se je odločil, da ne bom igral, ker sem imel osebne napake. Mislil sem, da bom vstopil nazaj v igro spet v drugi četrtini, vendar nato nisem," je Zoran najprej spregovoril o svojem vložku v dvoboju z Mehičani.

Poudaril je, da je imela tekma z Mehiko poseben predznak, saj so jo morali slovenski košarkarji nujno dobiti. Zdaj so si vozovnico za Barcelono praktično že priigrali, vse pa kaže, da se bodo zadnji dan na Gran Canarii pomerili z Litvo za prvo mesto. "Za nas je bila tekma zelo pomembna. Če ne bi zmagali, potem uspeh proti Avstraliji ne bi nič pomenil. Mogoče na koncu razlika ni realna. Vesel sem, da imamo danes počitek. Ne smemo se preveč sprostiti. Čakata nas dve tekmi, na katerih se ne smemo uspavati. Moramo imeti enako voljo kot na prvih tekmah," pravi Zoki.

"Takšen je Zole. Ko pride v ritem, ga težko zaustaviš."

V zadnjih dveh letih je veliko časa posvetil metu z razdalje. Napredek smo lahko opazili že lani na EuroBasketu in nato v pretekli sezoni, ko je imel pri Unicaji iz Malage v elitni evroligi 35-odstoten met za tri točke. "Hočem biti vsestranski igralec," je jasen Dragić, njegov brat Goran pa o njem pravi: "Takšen je Zole. Ko pride v ritem, ga je težko zaustaviti. Malce je bil jezen, ker je naredil dve osebni napaki in je moral na klop, sicer bi bilo Mehičanom še težje." Do konca skupinskega dela bo Slovenija odigrala še tri tekme z Južno Korejo, Angolo in Litvo, prav na vseh pa bodo morali biti izbranci Jureta Zdovca agresivni in energijsko zelo močni ali, kot večkrat pravi Zoran, bodo morali tudi tokrat metati parket ven.

NBA? Če bo dobra možnost, bom šel.

Z dobrimi igrami pa so se spet pojavile govorice, da se za Zorana zanimajo klubi iz lige NBA. Slovenski krilni košarkar je z Unicajo iz Malage letos poleti podpisal novo enoletno pogodbo, v kateri pa naj bi pisalo, tako poročajo španski mediji, da ga lahko moštvo iz lige NBA odkupi za 750 tisoč evrov. "Vedno je možnost, da odidem v ligo NBA. Bila je že takrat, ko sem podpisal z Unicajo. Če bo dobra možnost, bom šel. Če ne bo, bom ostal. Zdaj razmišljam le o prvenstvu, potem bo čas za to," je o morebitnem odhodu v najmočnejšo ligo na svetu dejal ekspresni vlak v slovenski košarkarski reprezentanci, ki je praktično vedno prvi v protinapadu.

Ne spreglejte