Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
2. 9. 2015,
13.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Slovenija statistika

Sreda, 2. 9. 2015, 13.48

8 let

Zoran Dragić ima štafetno palico

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska bera pred odhodom na EuroBasket je šest zmag in štirje porazi, kar pa v Zagrebu ne bo igralo pretirane vloge, saj bodo reprezentance šele tam na mizo vrgle svoje prave karte.

Tekme v pripravljalnem obdobju so namreč poligon, da selektorji uigravajo taktične različice ter rotirajo večje število košarkarjev, kar na prvenstvu potem ni praksa, saj dobivajo priložnost v večini tisti, ki jim selektorji zaupajo.

Jasno je, kar že ves čas poudarja selektor Jure Zdovc, da so njegovi fantje v tekmah izgubljali preveč žog. V povprečju so nasprotniku podarili po 14 točk.

Negativno bero imajo pri skoku, saj so ga petkrat izgubili, trikrat dobili, dvakrat pa bili s tekmecem poravnani.

Prav tako se bo moral na prvenstvu izboljšati odstotek prostih metov, pri katerih so bili na desetih obračunih 66 odstotno uspešni.

Najboljši posameznik v naši izbrani vrsti je bil Zoran Dragić, ki v povprečju dosega slabih 14 točk na tekmo in je večkrat pokazal, da bo v ključnih trenutkih prevzemal odgovornost na svoja pleča. Poleg tega dobro polni tudi statistične kolone pri skokih, podajah in ukradenih žogah.

Dobre predstave kaže tudi center Alen Omić, ki pobere 6,3 žoge na tekmo in je prvi skakalec, ob tem pa daje še 10,9 točke na tekmo.

Prvi podajalec moštva je njegov veliki prijatelj Klemen Prepelič, ki po poklicu sicer ni organizator igre, kljub temu pa se dobro znajde na tem položaju in v povprečju soigralcem dodeli 3,6 žoge. Sicer pa je bil na zadnjih tekmah

Prav njemu, Dragiću in kapetanu Juretu Balažiču je Zdovc v pripravljalnem obdobju najbolj zaupal, oziroma jih pustil najdlje na parketu. Zoki je igral malce manj kot 26, druga dva pa malenkostno manj od 24 minut na tekmo.

V slovenski reprezentanci v vsem obdobju priprav poudarjajo, da bodo morali nasprotnika pustiti pod 70 točkami, če bodo hoteli realneje upati na zmago. V pripravah so v povprečju prejemali 73,3 točke, dajali pa so 74,7 točke.

Pripravljalne tekme so zdaj pozabljene, pomembno bo, kako se bodo polnili statistični stolpci na evropskem prvenstvu, ki se za Slovenijo začne v soboto ob 21. uri, ko bo nasproti stala gostiteljica Hrvaška.

Ne spreglejte