Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
15. 6. 2012,
11.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miami Heat

Petek, 15. 6. 2012, 11.42

8 let

Znova slab začetek tokrat usoden za Thunder

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Miamiju je uspelo "odvzeti" prednost domačega igrišča Oklahomi. Trener Spoelstra je tokrat uporabil več igralcev v rotaciji, kar je bilo na koncu dovolj.

Če so po prvi tekmi letele kritike na račun Erica Spoelstre in njegovega vodenja moštva, jih je po zmagi v Oklahomi vsaj za nekaj časa umiril. V noči s četrtka na petek je v igro poslal devet igralcev (enega več kot na drugi strani Brooks) in tako nekoliko razbremenil Jamesa in druge. "Vsaka tekma bo tesna. Obe ekipi sta zelo močni, zato odloča, kdo dalj časa narekuje ritem in nima vmes prevelikega padca, " je Spoelstra pokomentiral moči obeh ekip. Še na drugi tekmi je poleg "velike trojke" odlično odigral Shane Battier, ki je dosegel 17 točk (tako kot na prvi tekmi), od tega tudi trojko v zadnji četrtini od table. V finalni seriji ima povprečje 17 točk na tekmo (v rednem delu le 4,6), ob tem pa trojke zadeva skoraj 70-odstotno. S tem je prisili obrambo Thunder, da se razširi, kar odpira prostor za prodore Jamesa in Wada. Pomembno vlogo Battierja vidi tudi trener Vročice: "Vsi samo opazite, ko Shane zadene met, mi opazimo vse stvari pred tem. Njegova vsestranskost nam omogoča, da LeBron igra na različnih položajih, česar lani nismo mogli narediti. Njegova obramba in koši v odločilnih trenutkih ga postavljajo v vlogo vodje ekipe."

Vrnitev Chrisa Bosha v prvo peterko se je Heat obrestovala. Kot kaže, so njegove težave s poškodbo za njim. Odigral je 40 minut in dosegel 16 točk, ob tem pa dodal še 15 skokov. "Chrisa zelo potrebujemo. Tako kot je danes igral in predvsem njegova igra pod košem, tako bo moral igrati znova, znova in znova," je prispevek Bosha opisal Spoelstra.

Brooks: Vsakič se ne moremo vrniti

Na drugi strani je trener Oklahome Scott Brooks vzrok za poraz videl spet v visokem zaostanku njegove ekipe: "Če zaostajaš za 17 točk, se mora veliko stvari popolno poklopiti, da se lahko vrneš. Ne bi si smeli privoščiti dve tekmi zaporedoma tako velikega zaostanka." Pokomentiral je tudi zadnji napad Oklahome, ko so imeli priložnost za izenačenje in kjer so nekateri zahtevali prekršek Jamesa nad Durantom: "Fisher je dobro našel Duranta ob avt črti, ki pa je na žalost zgrešil. Za nas bi bilo odlično, če bi zadel oziroma bi šel na črto prostih metov, s čimer bi lahko prišli do podaljška. Vendar gremo naprej."

Tudi Durant je vzroke za poraz videl v slabem začetku. "Ne moremo začeti tekme z zaostankom s 2:18, predvsem če igramo doma. To moramo popraviti in ostati pozitivni." Durant je imel tudi težave z osebnimi napakami, saj je zadnjih deset minut igral s petimi: "Težko je igrati, ko imaš v tretji četrtini štiri, v četrti pa pet osebnih napak. Poskušal sem ostati agresiven in pomagati ekipi, ki je verjela v mene." Za zadnji napad prav tako kot Brooks ni želel govoriti o "napaki" sodnika: "Bil sem odkrit, Fisher je dobro podal in zgrešil sem." Pred naslednjo tekmo je še dejal: "V obrambi moramo biti boljši. Ne smemo se ozirati na napad, ampak narekovati dobro obrambo. Komaj čakamo tretjo tekmo." Oklahoma tekme ni izgubila v zadnji četrtini, ampak v slabem začetku.

Številke druge tekme

Miami je bil boljši v skoraj vseh prvinah igre. Dobili so skok (40:36), boljši so bili tudi pri metu iz igre (47 % : 43 %) in celo pri prostih metih, kjer je Oklahoma načeloma briljirala (88 % : 73 %). Po zaslugi Battierja so tudi pri metu za tri točke bili zelo uspešni. Dosegli so šest trojk (od tega Battier šest) iz štirinajstih poskusov. Oklahoma je" zmagala" le pri učinku klopi (23:8), vendar je treba upoštevati, da tretji strelec Okalhome Harden ne začenja tekem.

Miamiju je torej uspelo dobiti to, kar so si želeli pred začetkom finalne serije – prednost domačega igrišča. Serija se seli v Miami, kjer bodo odigrali naslednji dve tekmi.

Ne spreglejte