Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
6. 1. 2008,
22.08

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 6. 1. 2008, 22.08

8 let, 5 mesecev

''Zmaje'' bo vodil Džikić

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Manj kot 24 ur po odstopu Memija Bečirovića je vodstvo Uniona Olimpije imenovalo novega trenerja. »Zmaje« bo do konca sezone vodil Aleksandar Džikić.

V poznih popoldanskih urah je srbski B92 poročal, da se trener Aleksandar Džikić nahaja v Ljubljani, kjer se pogaja z vodstvom Olimpije o vodenju slovenskega evroligaša. Novica je bila presenetljiva zgolj kratek čas, saj je kmalu iz tivolske pisarne priromala tudi potrditev sklepa izrednega sestanka upravnega odbora. »Upravni odbor KK Olimpija je na današnji seji sprejel odstop Memija Bečiroviča z mesta glavnega trenerja članskega moštva. Za novega prvega trenerja članske ekipe je od 7. 1. 2008 do konca sezone imenoval Aleksandra Džikića,« so zapisali pri slovenskih podprvakih.

Širši javnosti je Džikić, ki se bo medijem prvič predstavil že v ponedeljek, vsekakor precej neznano ime. Gre za strokovnjaka, ki je nazadnje deloval kot pomočnik trenerja in skavt severnoameriške poklicne ekipe Minnesota Timberwolves. Pred tem je vodil KK Atlas iz Beograda in bil tudi pomočnik Partizanovega trenerja Duška Vujoševića.

Vihravo tivolsko obdobje

Če je bil pred leti, predvsem v času vladavine Zmaga Sagadina, tivolski trenerski stolček zelo stabilen, pa so v zadnjih sezonah prevetritve skorajda stalen del sezonskega repertoarja. Tako je denimo začetek zadnje sezone na položaju glavnega trenerja pričakal Tomo Mahorič in po nekaj mesecih s sklonjeno glavo zapustil Tivoli ter vodenje prve ekipe prepustil Gašperju Okornu.

Sezono pred tem je bil sprva v sedlu hrvaški adut Modul groupa Josip Grdović, pod slovensko krono pa se je po epizodni vlogi Denisa Bajramovića naposled podpisal Sagadin. Da se tudi Memiju Bečiroviču ne bo posrečilo oddelati vsaj ene sezone svojega mandata (zadnji, ki se lahko pohvali s tem »podvigom«, je Sašo Filipovski, menda Rajgljev favorit še pred Memijevim ustoličenjem), je bilo moč slutiti že pred tedni. Trener in direktor sta bila namreč nadvse nespretna pri skrivanju nesoglasij in celo pri pripravljanju terena za dokončno ločitev. Štajerski trener se je na koncu pod svojo odstopno izjavo podpisal po porazu z Zadrom in pravzaprav tik pred nemara ključno tekmo, četrtkovim evroligaškim obračunom z Žalgirisom.

Ne spreglejte