Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
9. 8. 2015,
7.08

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jure Zdovc Mitja Nikolić Zoran Dragić Jure Balažič Poljska

Nedelja, 9. 8. 2015, 7.08

3 leta, 3 mesece

Zdovčeve skrbi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na četrti pripravljalni tekmi za EuroBasket je Slovenija po podaljšku strla odpor Poljske, selektor Jure Zdovc pa ni bil zadovoljen z obrambo.

V prvem polčasu slovenski košarkarji niso prikazali prave obrambe, saj so prejeli kar 43 točk, kot je poudaril Jure Zdovc, pa Poljaki v tem delu niso zadeli niti ene trojke, kar ga je dodatno zaskrbelo.

Na zelo izenačeni tekmi, v kateri sta se ekipi triindvajsetkrat izmenjali v vodstvu in bili trinajstkrat poravnani, so gledalci v Rigi na koncu videli podaljšek. V dodatnih petih minutah se je naša izbrana vrsta po dveh trojkah kapetana Jureta Balažiča (14 točk) in najboljšega strelca Zorana Dragića (16 točk), ki je imel v rednem delu pri 84:84 priložnost, da Sloveniji zagotovi zmago, a njegov met ni našel želelnega cilja, hitro znašla v prednosti in jo zadržala do konca (98:97).

"Napadalno smo bili dobro razpoloženi, dosegli smo veliko število košev, žal pa tega nismo znali dobro unovčiti. Z obrambo nikakor ne morem biti zadovoljen. Ni bila na naši ravni, saj smo začeli preveč mehko in nato nismo prišli v ritem. Tekmec nam je v prvem polčasu zabil 43 točk, ne da bi zadel eno samo trojko. Vseeno smo si s kančkom sreče zagotovili podaljšek in nato odigrali precej bolje. Skrbita me neodgovornost nekaterih igralcev in njihova sebičnost, veseli pa me, da so določeni igralci pokazali odlično igro v napadu," je po zmagi nad Poljsko razlagal Zdovc.

"Tekma je bila težka, zmaga sladka"

Zelo razpoložen pri metu iz igre je bil Mitja Nikolić, ki je ob stoodstotnem metu obračun končal pri 15 točkah – zadel je tudi tri trojke –, po tekmi pa je povedal: "Poljska ni slaba ekipa. Ima nekaj odličnih košarkarjev, zato je bila tekma težka, zmaga pa sladka. Malce smo še utrujeni od prejšnjih tekem in poti, vendar smo vseeno odigrali dobro tekmo. Ves čas smo bili v stiku s tekmecem, v podaljšku pa stopili na plin in minimalno zmagali. Vzdušje v ekipi je odlično in pravi užitek je igrati v tej reprezentanci."

Danes bo Slovenija odigrala še drugi obračun na turnirju v Latviji. Ob 17.45 ji bo nasproti stala domača izbrana vrsta.

Ne spreglejte