Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 4. 2009,
9.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 9. 4. 2009, 9.48

8 let

Zdovc je lahko v miru spremljal tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Že kar nekaj časa je minulo, od kar je Union Olimpija tako suvereno premagala tekmeca. V šestem krogu lige za prvaka Koprčani niso bili dorasel tekmec. Zlatorog do druge zaporedne zmage.

Rezultat 89:45 v korist Uniona Olimpije pove, da so gledalci v Tivoliju spremljali igro mačke z mišjo. Domači so igrali brez Jasmina Hukića, ponovno pa so pokazali dobro igro v obrambi. Slovanu so denimo v minulem krogu dopustili vsega 39 točk, tokrat pa Koprčanom le šest več. In ko steče Ljubljančanom še napad, potem pride do takšne razlike, ki jo resnici na ljubo večina od slovenskih prvakov tudi pričakuje. "Po dolgem času sem lahko mirno spremljal tekmo. Vsak igralec, ki je stopil na igrišče, je prispeval svoj delež. Koprčanom nismo dovolili, da se razigrajo. V naslednjem krogu proti Krki bo seveda težje," je z mislimi že pri prihodnji tekmi, ki bo v soboto v Novem mestu, trener Uniona Olimpije Jure Zdovc.

Koprčanom se je poznala odsotnost Mihe Čmera, vendar so bili tokrat ljubljanski košarkarji premočan nasprotnik, da bi Primorci iztržili ugodnejši rezultat, kar se zaveda tudi trener Konstantin Subotič: "Union Olimpija je dokazala, da je tudi brez Jasmina Hukiča odlično moštvo. Kljub odsotnosti Mihe Čmera smo uspeli izpeljati nekatere dogovore, a to ni bilo dovolj, da bili enakovreden nasprotnik."

Laščani do druge zmage

Drug sredin obračun lige za prvaka je bil med Elektro Esotech in Zlatorogom. Šoštanjčani so ponovno igrali brez poškodovanega Nikole Ivanoviča, kar so znali gostje iz Laškega izkoristiti in zmagali z 82:66. Še posebej je bil razpoložen za igro Vincent Leron Hunter. Američan je dosegel 28 točk in zbral 12 skokov, njegov statistični indeks pa se je zaustavil pri številki 42.

"Kljub neugodnim vremenskim pogojem in polni luni smo igrali odlično, a zasluženo izgubili," je šaljivo po tekmi pripomnil trener Elektre Borut Cerar, medtem ko je bil gostujoči trener Aleš Pipan vesel zaslužene zmage.

Ne spreglejte