Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
4. 11. 2017,
9.36

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Gašper Okorn Jure Zdovc ABA Petrol Olimpija

Sobota, 4. 11. 2017, 9.36

6 let, 5 mesecev

Zdovc in njegovi pod pritiskom

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Zdovc.

Če gledamo dosežke Cedevite in Petrola Olimpije v ligi ABA, ki se bosta pomerili danes ob 19. uri v Zagrebu (neposredni prenos na Planet 2), imajo zrcalno sliko. Moštvo Jureta Zdovca ima štiri zmage, Ljubljančani pa štiri poraze. Nekdanji slovenski selektor in tudi trener Olimpije poudarja, da bodo njegovi košarkarji igrali pod pritiskom, saj je zmaga nujna.

Cedevita in Petrol Olimpija sta si nasproti stali že poleti v Rogaški v sklopu priprav na novo sezono. Takrat so bili Zagrebčani boljši z 91:60. A bo ligaška tekma v sklopu lige ABA druga zgodba, čeprav ima hrvaško moštvo, ki mu poveljuje Jure Zdovc, kakovostnejšo zasedbo.

Olimpija je po nizu porazov v tem tednu našla sončni žarek, potem ko je na gostovanju v ligi prvakov premagala Estudiantes, v četrtek pa doma še Sixt Primorsko. Tudi Cedevita ima naporen ritem kot Olimpija, saj prav tako igra v treh tekmovanjih in si njene tekme sledijo na dva dni.

"Olimpija je v vzponu kot mi. Tudi ona je imela manjšo krizo. Če smo pošteni, je imela kot mi težak razpored. Oboji igramo na vsaka dva dneva, vendar Olimpija nima tako dolge klopi kot mi. Zmagala je zadnji dve tekmi. Tudi tekme v slovenskem prvenstvu niso lahke. Obračun bo težak. Olimpija nima česa izgubiti, mi pa bomo pod pritiskom. Upam, da bomo zadržali dobro energijo, zlasti v obrambi, in naredili vse, da tekmo dobimo," pred tekmo razmišlja Zdovc.

Neobremenjeni v Zagreb

Gašper Okorn | Foto: Sportida Foto: Sportida Edini slovenski predstavnik v regionalnem tekmovanju bo tudi tokrat igral brez dveh organizatorjev igre, Talorja Battla in Jana Barbariča. V ljubljanskem taboru se zavedajo, da je Cedevita favorit, a v torek je bil tudi Estudiantes, ki je nato padel.

"Cedevita je vrhunska zasedba, ki je nedvomno med glavnimi kandidati za naslov prvaka lige ABA. V Zagreb odhajamo neobremenjeni in se posvečamo sami sebi. Želim si, da na gostovanju pri Cedeviti odigramo pogumno in proti kakovostnemu nasprotniku poskusimo še izboljšati nekatere podrobnosti v naši igri. Verjamem, da lahko odigramo dobro srečanje," pravi trener zmajev Gašper Okorn.

Ne spreglejte