Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
19. 12. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Sašo Filipovski Banvit Gašper Okorn liga prvakov liga prvakov Petrol Olimpija Devin Oliver

Torek, 19. 12. 2017, 4.00

6 let, 4 mesece

Devin Oliver pred tekmo z Banvitom:

"Zaslužimo si več spoštovanja"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Američan Devin Oliver, ki že drugo sezono nosi dres Petrola Olimpije, se pred torkovo tekmo Fibine lige prvakov z Banvitom spominja nesrečnega poraza v Turčiji, ob tem pa se ne more znebiti niti grenkega priokusa z zadnje tekme, po kateri so v ljubljanskem taboru bolj kot o zmagi proti Iliriji govorili o (ne)spoštovanju.

Devin Oliver bo s soigralci poskušal presenetiti Banvit. | Foto: Sportida Devin Oliver bo s soigralci poskušal presenetiti Banvit. Foto: Sportida

Čeprav so po 18. oktobru, ko so pri Banvitu klonili šele po podaljšku, odigrali že 23 tekem, pa gostovanja v drugem krogu lige prvakov "zmaji" zlepa niso pozabili. Predvsem Devin Oliver, ki je v zadnji sekundi rednega dela tiste tekme storil osebno napako, po kateri so gostitelji nato izsilili podaljšek ter se naposled veselili zmage. Zato bo zanj in za soigralce torkova tekma v Stožicah (18.30) priložnost za revanšo in ob tem tretjo zaporedno zmago. "Že takrat sem si v koledar obkrožil datum 19. 12. Nova priložnost proti Banvitu. Bilo je boleče. Meni so dosodili tisto osebno napako. Igral bom tudi s to mislijo, predvsem pa bom napadalen in agresiven," pravi 25-letni krilni ameriški košarkar.

O Banvitu z izbranimi besedami

"Banvit je odlična ekipa, ki igra dobro košarko. Gostje bodo favoriti srečanja, ampak favoriti vendarle ne zmagujejo vedno. To smo letos že dokazali. Na parketu bomo pokazali vse, kar znamo, potem pa bomo videli, ali je to dovolj za presenečenje. Na tekmo gremo lahko sproščeni in z upanjem, da odigramo kakovostno," pravi eden od nosilcev ljubljanske igre, za katerega bo to že 29. tekma v sezoni. "Naš urnik je res nor. A treba ga je sprejeti, se iz tekem učiti in stremeti k zmagam. Na vseh ravneh," poudarja Oliver, ki je zablestel na nedeljski tekmi državnega prvenstva proti Iliriji. Ob zmagi je dosegel 32 točk, ujel osem odbitih žog in soigralcem namenil še štiri asistence.

Devin Oliver | Foto: Sportida Foto: Sportida

O domačem (ne)spoštovanju

A po zmagi v ljubljanskem obračunu v Tivoliju je bolj kot o paru točk, morda tudi pod vplivom čustvenega izliva izključenega trenerja Gašperja Okorna, govoril o domnevno nespoštljivem odnosu do Olimpije na domačih tleh. "Ljudje nas ne spoštujejo tako, kot bi nas morali. Včasih stvari uidejo izpod nadzora. Po drugi strani pa moramo tudi mi v Sloveniji pokazati, kdo smo," je bil odločen Oliver, ki ob tem očitno ni meril zgolj proti sodnikom, sicer osrednji tarči trenerja Okorna. "Sodniki sodijo, kot sodijo. A na koncu je vse v rokah igralcev. Tudi nas. Ne glede na to, kar se dogaja, moramo igrati. Včasih vseeno povemo, kaj mislimo."

"Dobro nam gre, toda …"

Kako pa je najkoristnejši košarkar končnice zadnjega državnega prvenstva zadovoljen z dosedanjim potekom sezone? "Dobro nam gre. Jasno, glede na okoliščine. Naleteli smo na nekaj preprek. Tudi nekaj nepotrebnih porazov smo si privoščili. A ne smemo prezreti, da Talor Battle, ki bi moral biti prvi organizator igre, večinoma ne igra. Poškodbe so načele tudi nekaj drugih igralcev (Domen Lorbek, Erjon Kastrati in Jan Barbarič; op. a.). Pomembno je, da smo v ligi prvakov zbrali nekaj zmag. Tudi v ligi ABA smo blizu najboljšim. V državnem prvenstvu pa moramo sami poskrbeti zase. Pomembno je, da napredujemo," odgovarja Oliver, ki se bo ta teden kar trikrat predstavil domačemu občinstvu, saj bosta po Banvitu v Ljubljani gostovali še Krka in Cibona. To ga veseli, saj so prav te dni na krajšem obisku njegovi starši.

Ne spreglejte