Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
27. 8. 2014,
11.14

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Chris Thomas Slovenija

Sreda, 27. 8. 2014, 11.14

5 let, 5 mesecev

Zakaj bo Američan Thomas zapustil slovensko reprezentanco?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odštevanje se nadaljuje. Od začetka svetovnega prvenstva v košarki nas ločijo le še trije dnevi. Slovenci so že nastanjeni v Las Palmasu, kjer pa bo Chris Thomas le še dva dneva Zdovčev pomočnik.

Z okroglo razliko 30 minusa (71:101) je slovenska košarkarska reprezentanca izgubila zadnjo pripravljalno tekmo proti favoriziranim ZDA. Selektor Jure Zdovc je na tej tekmi najbolj pogrešal žar v očeh pri nekaterih košarkarjih, ki ga ni bilo videti.

Po porazu so v slovenski ekipi misli povsem usmerili proti Avstraliji, s katero se bodo pomerili na uvodu svetovnega prvenstva. Sobota bo za obe izbrani vrsti izjemno pomemben dan, saj ni vseeno, kako odpreš prvenstvo. Zmaga bi dala dodaten zagon.

Strokovni štab že kuje taktiko za Arona Baynesa in njegove soigralce, ki bodo izjemno neugoden nasprotnik, saj ima na določenih igralnih mestih prednost pred našimi košarkarji.

Zdovc ima ob sebi v Stefanosu Dedasu, Gašperju Potočniku in Chrisu Thomasu tri pomočnike, ki mu pomagajo pri pripravi na tekmece, a Američan ne bo ob reprezentanci, ko se bo začelo svetovno prvenstvo. Nastanjen bo namreč v Bilbauu, kjer bo imel pod drobnogledom reprezentance iz skupine C – vključno z ZDA –, ki se nato v izločilnih bojih (Barcelona) križajo s Slovenijo. "Jasno je, da je vedno lepo biti z ekipo, saj uživam v slovenski reprezentanci, imam pa pomembno nalogo, da preučim vse mogoče nasprotnike v skupini C. Imel bom veliko dela in naredil bom vse, da bom Sloveniji pomagal pri pripravi na tekmece v izločilnih bojih," je dejal vedno pozitivno naravnani Thomas.

Če je sprva kazalo, da bo nekaj težav z akreditacijami, pa so v slovenskem taboru od organizatorja tekmovanja le dobili dodatno kvoto treh akreditacij. Sprva je bilo mišljeno, da bodo morali za Thomasa celo kupiti vstopnico za tekme v Barceloni, a bo zdaj dobil akreditacijo, s katero bo lahko bistveno bližje reprezentanci, čeprav na klopi ne bo mogel biti, saj je ob ekipi prostora le za sedem predstavnikov. Ti pa bodo Zdovc, Dedas, Potočnik, direktor reprezentance Matej Avanzo, zdravnik Marko Macura, fizioterapevt Martin Klešnik in tehnični vodja Matej Likar.

Ne spreglejte