Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
1. 11. 2008,
21.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 1. 11. 2008, 21.48

8 let

Zagorac: Odvalil sem nam je kamen od srca

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Heliosa so šele v šestem poizkusu prišli do prve zmage v ligi NLB. Zaradi slabega niza je bila pri igralcih prisotna manjša nervoza, vendar so jo, kot pravi Željko Zagorac, dobro skrili.

Čeprav so mnogi pričakovali, da bo začetek Heliosa v novi sezoni lige NLB veliko bolj obetaven, so Domžalčani v prvih petih tekmah nanizali kar pet porazov. Verjetno so najbolj objokovali obračuna z Bosno in Krko. Da se forma izbrancev Radeja Mijanoviča počasi stopnjuje, je bilo vidno že minuli teden, ko so pri favoriziranemu Zadru drago prodali kožo. Igro so v petek nadgradili v domači hali Komunalnega centra, v kateri so prepričljivo premagali Zagreb in prišli do tako želene zmage. "Odvalil se nam je kamen od srca. Dva meseca smo trdo delali, tako da smo si zaslužili boljših časov. Upam, da je ta tekma prelomnica in se bomo v nadaljevanju večkrat veselili. Proti Zagrebu, ki ni slaba ekipa, smo bili vso tekmo boljši nasprotnik. Vsak je prispeval košček k celoti. Američana sta imela dobro tekmo, prav vsi pa smo se izjemno borili," je po tekmi za Sportal dejal član Heliosa Željko Zagorac.

"Smo dobra ekipa, brez zvezdnikov"

Niz petih zaporednih porazov je nekoliko vplival tudi na samozavest domžalskih košarkarjev, ki niso pričakovali tako slabega začetka. Vendar navzven "živčnosti" niso kazali. Po njihovih besedah so verjeli vase in bili za to tudi poplačani. "Mogoče se je čutil delček nervoze, vendar smo bili veliko bolj razočarani, kajti vemo, da smo dobra ekipa in da smo dobro trenirali. V moštvu nimamo zvezdnikov. Če bomo delovali tako kot tokrat, je vse možno. A moramo ostati na realnih tleh," pravi slovenski reprezentant, ki je pri zmagi proti Zagrebu z 90:70 dosegel enajst točk.

Spomnimo se še izjav iz tabora Heliosa pred začetkom regionalnega tekmovanja, ko so govorili, da je njihov cilj uvrstitev med najboljših osem ekip in se tako približati Evropi. So cilji po nekoliko slabšem začetku še vedno dosegljivi? "Cilji morajo obstajati. Če ne bi imeli tako visokih ciljev, ne bi bili pravi športniki. Pozitivna volja mora biti prisotna. Ne morem pa potrditi, ali bomo želeni cilj dosegli že to sezono ali morda naslednjo. To bodo pokazale naslednje tekme. Naša naloga je, da se z vsako tekmo soočimo posebej in tekma z Zagrebom nam mora biti za zgled," je še za konec povedal Zagorac.

Helios se bo v naslednjem krogu lige NLB pomeril z Budućnostjo na gostovanju, pred domačimi navijači pa bo zopet igral čez dva tedna, ko v Domžale prihaja FMP.

Ne spreglejte