Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 12. 2009,
21.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 23. 12. 2009, 21.13

8 let

Zadar padel v Tivoliju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V 14. krogu košarkarske lige NLB je Union Olimpija popravila vtis minulega tedna, ko je dvakrat izgubila. Tokrat je pred domačim občinstvom premagala Zadar.

Začetek ni bil prav spodbuden. Gostje so povedli s 7:0, prvi točki je dosegel Bečirović v tretji minuti. Zadar je prišel še do prednosti 11:4, nato pa so tudi Dalmatinci imeli strelski mrk. Z delnim izidom 10:1 so Ljubljančani prvič na tekmi povedli (15:12), ob prvem odmoru pa so imeli še dve točki naskoka. Ko je Walsh v 12. minuti povišal na 30:24, potem ko je Ožbolt izkoristil namerno osebno pri gostih, je kazalo, da bo domačim le steklo, toda napake, izgubljene žoge in zgrešeni meti za tri so goste spet vrnili v igro. Spet so se povsem približali na 29:30, domačim pa se kljub razpoloženemu Goluboviću nikakor ni uspelo odlepiti. Šele v zadnjih dveh sekundah so si priigrali boljšo popotnico za drugi polčas; najprej je Aleksandrov dosegel koš in izsilil osebno napako Zadra, pri dodatnem prostem metu pa je njegov zgrešen poskus popravil Golubovič in postavil izid polčasa 41:34.

Tretja četrtina je bila v znamenju Golubovića, ki je do 27. minute zbral že 19 točk, ob pomoči Aleksandrova pa pravzaprav sam vzdrževal razliko. Pri Zadru se je v tem delu razživel v prvem polčasu neopazni Perić, ob koncu pa sta nekaj pomembnih točk za zeleno-bele prispevala še Ožbolt in Vidmar, tako da je bilo tudi po 30 minutah + 7 za domače. Ta prednost je bila osnova za ljubljansko zmago, kajti v zadnjih minutah so zeleno-beli le strli odpor Zadra. Strelsko vlogo Golubovića je prevzel Djordjević in po dveh koših ter trojki tega igralca je razlika narasla na 12 točk (78:66), Zadar pa je nato z delnim izidom 9:2 le še nekoliko ublažil poraz, preobrata pa ni več zmogel.

Ne spreglejte