Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 10. 2010,
14.33

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
ABA Zadar liga ABA

Natisni članek

Četrtek, 7. 10. 2010, 14.33

8 let, 3 mesece

Zadar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
"Bog je ustvaril človeka, Zadar pa košarko," pravijo v dalmatinskem obalnem mestu in s tem izkazujejo svojo ljubezen do kluba in športa. Manj prizanesljiva pa je finančna kriza.

Zadar ostaja edini hrvaški klub z zmago v regionalnem tekmovanju. Dalmatinci so se na krilih svojih navijačev slavili v ljubljanskem Tivoliju leta 2003. Po jadranskem skalpu so se Zadrčani dvakrat zavihteli na hrvaški vrh, se iz legendarnih Jazin preselili v dvorano Krešimirja Ćosića na Višnjiku ter odločno naskakovali tudi evroligaško vstopnico. A klubska uprava mi sledila igralskim ambicijam, tako da se je iz meseca v mesec povečeval klubski dolg. Po zadnjih podatkih znaša vrtoglavih 5 milijonov evrov. Temu primeren je tudi igralski kader, ki je ostal brez mnogih nosilcev. Trener Danijel Jusup bo tako stavil na mlajšo zasedbo, kot izkušeni člen pa se je v Zadar preselil občasni slovenski reprezentant Jurica Golemac.

Zadar 2010/11

Marko Car Jakov Vladović Ivan Batur Jurica Golemac Marko Ramljak Mario Dundović Pavle Marčinković Šime Olivari Ive Ivanov Brandon Brown Miro Bilan Josip Pelczmann Nino Vlaić Trener: Danijel Jusup

Ne spreglejte