Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
17. 5. 2016,
6.20

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

NBA Golden State Warriors Oklahoma CIty Thunder

Torek, 17. 5. 2016, 6.20

7 let, 11 mesecev

Curry je padel, za zmago sta vrgla kar 72 žog (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Aktualni prvaki Golden State Warriors na čelu s Stephenom Curryjem so na uvodni tekmi finala na zahodu lige NBA izgubili prednost domačega terena. Oklahoma City Thunder je bila pod taktirko dvojice Kevin Durant – Russell Westbrook uspešnejša.

Prvo dejanje konferenčnega finala na zahodu pripadlo košarkarjem Oklahome, ki so ob polčasu že bili videti nebogljeni, saj so proti prvakom zaostajali s 47:60, ob začetku tretje četrtine nato z 52:66, ob koncu te z 69:81, ko je noro trojko od table zadel MVP lige Stephen Curry. Zatem se je tehtnica počasi začela prevešati na stran gostov. 

 

V zadnji četrtini so štiri minute pred koncem že vodili s 101:93, a je Golden State s Stephenom Curryjem na čelu hitro ujel priključek in v zadnjo minuto krenil z zaostankom dveh točk (100:102). Takrat pa sta na sceno stopila glavna zvezdnika Oklahome Kevin Durant in Russell Westbrook, ki sta dokončala delo in prinesla svoji ekipi pomembno zmago na prvi tekmi finala zahoda (108:102).

 

Dvojec je bil tudi najzaslužnejši za uspeh gostov. Westbrook je dosegel 27 točk, 12 podaj in se lahko pohvalil s kar sedmimi ukradenimi žogami, kolikor je imel na drugi strani Curry izgubljenih žog. Durant je prispeval točko manj, tudi on pa se je dokopal do dvojnega dvojčka, saj je zbral še deset skokov.

 

Vrhunci tekme Golden State Warriors : Oklahoma City Thunder

 

 

Sta pa iz svoje ekipe razumljivo največkrat pogledala proti košu. Vse skupaj sta na koš vrgla 72 žog, če štejemo še proste mete, slab odstotek pa je imel Durant, ki je iz igre zadel 10 od 30 poskusov.

 

MVP rednega dela lige NBA Curry je veliko poskušal z meti za tri točke in iz 14 poskusov zadel šestkrat, tekmo pa končal pri 26 točkah, desetih skokih in sedmih podajah. A je tudi sam vedel, da je tokrat izgubil preveč žog. Klay Thompson je kot drugi strelec pri poražencih prispeval 25 točk.

 

Naslednji dvoboj bosta imeli ekipi že čez dva dneva, prav tako pa bo gostitelj Golden State.

 

Liga NBA, 16. maj, konferenčni finale:

Golden State Warriors : Oklahoma City Thunder 102:108 /0:1/
Curry 26, 10 sk., 7 podaj in izg. žog, Thompson 25, 9 sk., Green 23; Westbrook 27, 12 podaj, 7 ukr. žog, 6 podaj, Durant 26, 10 sk.

//izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Ne spreglejte