Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
29. 3. 2008,
20.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 29. 3. 2008, 20.07

8 let

Z evropskim obrazom izsilili tretjo tekmo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Uniona Olimpije so hitro preboleli beograjski poraz in z evropsko predstavo v drugi tekmi četrtfinala lige NLB proti Crveni zvezdi izsilili odločilni obračun v srbski prestolnici.

Prvi zvezdnik Crvene zvezde Tadija Dragičević in Američan Omar Cook sta v Beogradu proti Ljubljančanom zadela kar 10 trojk in skupaj dosegla 55 točk. Zato ne čudi, da so tako košarkarji kot tudi trener Aleksandar Džikić pred povratno tekmo snovali predvsem načrte za znatno omejitev strelskega prispevka omenjenega tandema. Džikićeveve taktične zamisli so že v uvodnem delu tivolskega obračuna padle na plodna tla, saj sta beograjska rablja v prvem polčasu skupaj dosegla vsega dve točki, tudi na koncu pa je bil skupen izkupiček sila skromen (11 točk). Tudi ostali Beograjčani se ob čvrsti ljubljanski obrambi niso kaj prida naigrali, tako da je na koncu le Elmedin Kičanović presegel dvomestno število točk.

Prav čvrsta in nepopustljiva igra v obrambi je bila večji del srečanja odlika zeleno-belega moštva, ki je že po nekaj minutah vodilo s 16:4. Tivolski uvodni nalet je nato zaustavila okvara obeh semaforjev. Po 'prisilnem' odmoru so gostje le prišli do sape in vzpostavili vsaj delno ravnotežje. A le do druge četrtine, v kateri so 'zmaji' navduševali s pestrim napadalnim repertoarjem, v katerem pa znova ni bilo prostora za natančno izvajanje prostih metov. Pri slednjih so bili namreč domačini znova sila nenatančni, a so to hibo vendarle znali nadoknaditi. Na glavni odmor so tako odšli s prednostjo 24 točk. Le-ta se kljub nekoliko bolj odločni igri Crvene zvezde in četrti osebni napaki Gorana Dragiča ni začela topiti. Še več, 'zmaji' so jo marljivo nadgrajevali in v kali zatirali skorajda vse poizkuse čete Stevana Karadžića. Čeprav igra vseeno ni bila povsem brezhibna, pa so kapetan Marko Milič, Ronell Taylor, Maurice Bailey navduševali tivolsko občinstvo, ki že lep čas ni v tolikšnem število obiskalo tekme lige NLB.

Džikić: V Beograd po zmago

Olimpija je torej s prepričljivo predstavo v tekmi, na kateri je vodila tudi za 32 točk (84:52), izsilila tretjo tekmo v Beogradu. ''Po osemnajstih porazih v Srbiji je nemara napočil čas za zmago Olimpije,'' je po tekmi dejal redkobesedni ljubljanski strateg Aleksandar Džikić, katerega varovanci so bili deležnih številnih pohval trenerja Crvene zvezde. ''Ljubljanska zmaga je povsem zaslužena. Olimpija je bila vseskozi boljša, odločilna pa je bila predvsem druga četrtina. Ljubljančani so v tem delu izkoristili našo igro, ki je bila na trenutke celo kaotična. V drugem delu so nato z rutinirano igro prišli do zaslužene zmage,'' je dejal Stevan Karadžić in za ponedeljek napovedal drugačen obraz svoje ekipe.


Fotoutrinki s tekme:




Ne spreglejte