Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
21. 6. 2012,
18.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 21. 6. 2012, 18.49

7 let, 12 mesecev

Westbrook: Smo moštvo, ki nikoli ne obupa

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Oklahoma City Thunder so porabili vse možnosti za napake. Če želijo osvojiti svoj prvi šampionski prstan, napak na sme biti več. Jim lahko uspe zmagati trikrat zapored?

Najboljši strelec ekipe Kevin Durant še verjame v preobrat: " Ni še prepozno. Težko bo, a nam lahko uspe. Bojevali se bomo do zadnje sirene. Ne razmišljamo o tem, ali lahko zmagamo finalno serijo, ampak se lotevamo vsake tekme posebej." Če je bila moč ekipe, izvzemši velike trojke pri obeh, na strani Oklahome, tega dosedanje štiri tekme niso potrdile. Pri Miami Heat se je vedno še nekdo razigral, medtem ko so Thunderji ostali neopaženi. Chalmers in Battier sta odigrala bolje kot Sefolosha, Perkins in Ibaka na drugi strani. "Verjamem v svoje soigralce. Zgrešili smo nekaj metov, vendar ne bomo obupali," pred peto tekmo dodaja trikratni najboljši strelec lige NBA.

"Igrati moramo hitreje"

Russel Westbrook je na zadnji tekmi utišal kritike. Dosegel je 43 točk, vendar jim tudi to ni pomagalo do druge zmage: "Ni pomembno, koliko točk dosežem. To se hitro pozabi. Ljudje si zapomnijo samo, kdo je osvojil naslov." Pred peto tekmo ne obupuje tudi zaradi spomina na finale konference, kjer so se Thunderji vrnili po zaostanku z 0:2 proti San Antoniu: "Zaostajali smo z 0:2 in vsi so govorili, da je serija končana. Nato smo se vrnili in se uvrstili v finale." Kakšen je njegov recept za znižanje zaostanka v finalni seriji? "Ostati moramo skupaj, se še naprej bojevati in popraviti napake. Igrati moramo hitreje kot na prejšnjih tekmah."

Zaplet med Perkinsom in Brooksom

Nekaj ostrih besed je po tekmi proti trenerju usmeril Kendrick Perkins, ki ni bil zadovoljen s rotacijo igralcev: "Ne razumem, zakaj smo v prvi četrtino lahko igrali kot smo, v drugo pa vstopili s povsem drugačno peterko. Ne zamenjaj, če deluje." Oklahoma je v prvi četrtini vodila za 17 točk, nato pa izgubila preostale štiri in doživela tretji zaporedni poraz. Na njegove besede se je odzval tudi trener Scott Brooks: "Mislim, da tekme nismo izgubili zaradi tega, ker nekdo ni igral oziroma je igral premalo. Izgubili smo jo zaradi načina igre."

Težave Hardna

Nekaj težav ima James Harden, ta si je poškodoval zapestje na zadnji tekmi, vendar bo zaigral na peti (morda zadnji) tekmi. Na zadnji mu ni šlo najbolje od rok (35-odstotni met, 29-odstotne trojke). "Ostati mora agresiven, saj koša ne moreš doseči, če si pasiven," Hardna bodri Brooks. "V zadnjih tekmah ni metal dobro, vendar verjamemo, da bo tokrat bolje."

"Tako malo mi manjka, da bi zadel mete," je s centimetrskim razmikom med prstoma na novinarski konferenci kazal James Harden: "Tako malo nam je zmanjkalo tudi za zmago. Nekaj več zadetih metov in mogoče nam uspe zmagati trikrat zapovrstjo."

Ne spreglejte