Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
14. 6. 2012,
12.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miami Heat Dwyane Wade LeBron James Chris Bosh Erik Spoelstra

Četrtek, 14. 6. 2012, 12.42

8 let

Wade obljubil, da bo agresiven – sicer ga čaka brca

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Večja rotacija igralcev, Chris Bosh v prvi peterki, več protinapadov in boljši odstotek meta Dwyana Wada. To je recept za zmago Miamija na drugi tekmi finala lige NBA proti Oklahomi.

Dwyane Wade ima že nekaj tednov težave z metom v prvem polčasu, na prvi tekmi finala lige NBA pa je na celotnem srečanju iz igre zadel le sedem od 19 metov. Njegovih 19 točk in le 40 točk ekipe Miami Heat v drugem polčasu tako ni bilo dovolj za zmago proti Oklahomi City Thunder (94:105). Z razpletom prve tekme se noče obremenjevati, odločen je, da bo v noči na petek (ob 3.00) na drugi drugače. "Ko začneš preveč razmišljati, se ti začno porajati različna vprašanja, preveč analiziraš situacijo. Rad bi le dosegel več točk. Rad bi pomagal ekipi do priložnosti, da osvojimo naslov. Bolj bom agresiven. Iskal bom svoje priložnosti za met, bolj kot sem jih na zadnjih tekmah."

Če ne bo šlo drugače, bo LeBron James Wada brcnil, da bi 30-letnik le odigral kot osemkratni "all-star". "Ponavadi mu pustim, da sam dojame, kako mora igrati. Včasih pa moram stopiti do njega in mu reči, da potrebujemo eno od njegovih tekem. Vem, da je še sposoben vrhunskih tekem. Ve, da ima še to v sebi. A sem in tja vsak igralec potrebuje kakšno brco, pa četudi ima za sabo že toliko tekem. Še naprej mu bom sporočal, kako pomemben je za našo ekipo. Mora biti D-Wade!" Dwyana je v bran vzel Udonis Haslem: "Nič slabega nisem videl v njegovi igri. Dal nam je, kar smo potrebovali. Ostali bomo morali poskrbeti, da damo več, da poberemo kakšno žogo v skoku in podobno."

V iskanju identitete in protinapadov

Minus Miamija na torkovi tekmi so bili tudi protinapadi. Oklahoma jim je iz protinapadov dala kar 24 točk, sami le štiri. Trener Erik Spoelstra razlaga: "Navajeni smo, da imamo mi prednost v protinapadih, tokrat pa so v tem elementu igre dominirali oni. Moramo braniti bolj agresivno in tako bomo dobili več prostora za protinapade. Ko imajo naši napadalci več prostora, jim samozavest naraste. Tako bo lahko Wade bolj agresiven in bo večkrat prodrl pod koš." Obenem morajo omejiti še protinapade Oklahome – na prvi tekmi so se prepočasi vračali v obrambo.

James je dal v torek 30 točk, a je Kevin Durant s 17 v drugem polčasu (skupaj pa 30) prevesil tehtnico na stran Oklahome. Spoelstra je prepričan, da lahko zmagajo, če bodo le igrali svojo igro: "Osredotočeni bomo na igro po naši identiteti. Na prvi tekmi so nam vsilili svojo identiteto. Mislim, da nismo igrali dovolj dobro. Čeprav nismo igrali po naši identiteti, nam je vseeno zmanjkalo le štiri ali pet akcij za zmago."

Ne spreglejte