Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 12. 2007,
0.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 12. 2007, 0.08

8 let

Vujačić zasenčil Iversona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V severnoameriški profesionalni košarkarski ligi NBA je v noči na petek onstran Atlantika blestel Saša Vujačić.

Los Angeles Lakers se v domači dvorani ni dal zmotiti in zanesljivo prišel do zmage proti Denverju, katerega barve branita Carmelo Anthony in Allen Iverson.

Slednji je prispeval 21 točk. Bolj učinkovit od nekdanjega superzvezdnika Philadelphie je bil Saša Vujačič. Slovenski košarkar je tekmo začel na klopi, nato pa v dobrih 21 minutah, kolikor mu jih je namenil trener, dodobra napolnil koš gostov. Ustavil se je pri 22 točkah (met iz igre 6/14, prosti meti 8/9), dodal pa še tri skoke in podaje ter ukradeno žogo. "Zelo sem se zabaval, pa ne samo zaradi 22 točk. Soigralci so verjeli vame in mi pomagali k temu dosežku. Denver je igral precej časa consko obrambo, tako da je trener zahteval, da se gibljem iz kota v kot. Vse skupaj, tudi prenos žoge, nam je lepo uspelo. Pokazali smo zelo dobro košarko. Neverjetno, kako nam je igra tekla," je bil po tekmi navdušen Vujačič.

Nad slednjim je dobrih šest minut pred koncem Anthony (s 23 točkami najboljši strelec gostov) storil tudi namerno osebno napako, a junaka večera kasneje obtožil, da je simuliral. "Mislim, da mu moram prinesti kakšen DVD s posnetki evropskega nogometa. Potem bo videl prava simuliranja. Mislim pa, da je bila vse skupaj posledica frustracije. Carmelo je eden najboljših igralcev ligi, toda nocoj smo ga zelo dobro pokrivali in zato me je prijel za vrat. Bil sem kar malo presenečen, ko sem začutil njegovo roko na mojem vratu," je dodal Vujačič, ki je dosegel le dve točki manj od najboljšega strelca tekme Kobeja Bryanta.

Boston Celtics je pred domačimi navijači ponižal New York Knicks in zmagal kar s 104:59, domačo zmago pa je vpisal tudi Golden State Warriors, ki je bil s 113:94 boljši od Houston Rockets.


Liga NBA, 29. november

Boston Celtics : New York Knicks 104:59 Pierce in Allen 21; Robinson 11, Crawford 8

Los Angeles Lakers : Denver Nuggets 127:99 Bryant 24, Vujačič 22, 3 skoki, 3 podaje; Anthony 23, Iverson 21

Golden State Warriors : Houston Rockets 113:94 Davis 27, Jackson 19; James 19, Wells 13

Ne spreglejte