Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 6. 2008,
10.50

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 26. 6. 2008, 10.50

8 let, 5 mesecev

Vujačič še naprej v Los Angelesu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Pri severnoameriškem poklicnem moštvu Los Angeles Lakers odločno poudarjajo, da bi radi tudi v prihodnje sodelovali z Mariborčanom Aleksandrom Vujačičem.

Pri LA Lakers so, podobno ko tudi v ostalih klubih severnoameriške poklicne lige NBA, trenutno z mislimi predvsem pri naboru, v katerem pa pretirano zajetne in bogate izbire očitno ne bodo imeli. Veliko dela pa čaka podprvake lige tudi pri pogajanjih z obstoječo igralsko zasedbo. Največ vprašajev se suče okrog Francoza Ronnyja Turiafa in Slovenca Aleksandra Vujačiča. Oba bosta postala prosta ali bolje rečeno delno prosta igralca, saj bodo imeli "jezerniki" še vedno pravico do izenačitve ugodnejše ponudbe kateregakoli kluba. Jasno, če bodo to želeli ... "Oba bi radi obdržali v Los Angelesu," je odločen direktor Mitch Kupchak, ki se bo lahko začel s prostimi igralci uradno pogovarjati prvega julija.

Predvsem Saša Vujačič je velika želja podprvakov lige NBA tudi v nadaljevanju. "Odlično se je soočil z vlogo aduta s klopi. Njegov napredek je očiten, hkrati pa je postal tudi zelo samozavesten. Prihodnost? Verjamem, da se bo vrnil," je o Mariborčanu pod kalifornijskim soncem razlagal Kupchak, zavedajoč se dejstva, da si je 201 cm visoki branilec z napredkom krepko dvignil tudi ceno na ameriškem tržišču, tako da bo treba zanj odšteti precej več kot pa 1,8 milijona dolarjev, kolikor je v žep pospravil v minuli sezoni.

Vujačić je dres LA Lakers prvič oblekel v sezoni 2004/05. V štirih sezonah je nato po načelu "korak za korakom" vidno napredoval in postal močan adut trenerja Phila Jacksona. V pravkar končani sezoni je v povprečju dosegel 8,8 točk v slabih 18 minutah. Skupaj je v ligi odigral 262 tekem rednega dela in 32 v končnici.

Ne spreglejte