Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
29. 6. 2015,
12.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat NBA Tadej Golob Rogla

Ponedeljek, 29. 6. 2015, 12.39

8 let

Vse oči uprte v Gorana Dragića

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Še tiskarsko topla avtobiografija Gorana Dragića z naslovom Dajte Gogiju žogo bo že kmalu po izidu zrela za nadaljevanje oziroma dopolnitev.

Ta teden, natančneje v sredo, se bo v severnoameriški poklicni ligi NBA tudi uradno odprla košarkarska tržnica. Prvi julijski dan je namreč že po tradiciji trenutek, ko lahko klubi začnejo pogovore s povsem prostimi igralci. Med temi bo letos tudi Goran Dragić, ki se je odrekel zadnjemu letu veljavne pogodbe in s tem tudi zaslužku sedmih milijonov evrov.

Upravičeno je namreč prepričan, da lahko iztrži občutno več, predvsem pa mu analitiki pri 29 letih napovedujejo podpis osrednje – štiri- ali celo petletne - pogodbe v karieri. Ta naj bi mu navrgla med 80 in 100 milijoni ameriških dolarjev (72–90 milijonov evrov), s čimer ne bo presegel le svojih dozdajšnjih dohodkov, temveč bo preskočil košarkarske rojake, nogometno druščino in hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja ter na tej ravni postal slovenski športni rekorder.

Pogodba po 8. juliju

Novo pogodbo bo lahko Dragić podpisal šele po 8. juliju, zdi pa se, da bo veliko presenečenje, če ta ne bo imela štampiljke njegovega zadnjega delodajalca, moštva Miami Heat. Do zadnjega namreč goji odkrito simpatijo, obenem pa ne gre pozabiti, da je sloviti floridski klub v izdihljajih zimskega prestopnega roka prevzel Dragića in zanj v Phoenix poslal štiri košarkarje ter dva izbora na prihodnjem naboru lige. Bi športni direktor Pat Riley februarja res plačal tako visoko "ceno", ne da bi ob tem sklenil vsaj tihi dogovor o trajnejšem sodelovanju?

V otroškem primežu

Najboljši slovenski košarkar zadnjih let, ki bo zaradi skorajšnjega rojstva drugega otroka po vsej verjetnosti izpustil letošnje evropsko prvenstvo, na katerega se bo posledično Slovenija podala zelo oslabljena, se te dni mudi na Rogli. Tam namreč poteka že druga izvedba košarkarskega tabora Gorana Dragića za nadobudne osnovnošolske košarkarje. Letošnje dogajanje je popestril izid avtobiografske knjige Dajte Gogiju žogo.

"Prav je, da mladi izvedo, kakšna je bila moja pot. Ne le o mojih košarkarskih uspehih, temveč tudi o težavah in dilemah, s katerimi sem se srečeval," o novosti na knjižnih policah pripoveduje Dragić, čigar misli je na papir spravil pisatelj Tadej Golob, ki je sodeloval že pri pisanju avtobiografije Petra Vilfana.

Foto: utrinki s košarkarskega kampa Gorana Dragića na Rogli

Ne spreglejte