Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
12. 10. 2017,
13.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Evroliga Luka Dončić Luka Dončić Anthony Randolph Aleksej Nikolić Edo Murić Zoran Dragić Real Madrid Fenerbahče CSKA Moskva Panathinaikos Olympiacos

Četrtek, 12. 10. 2017, 13.30

6 let, 6 mesecev

Vsa Evropa si želi v Beograd

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Luka Dončić in Anthony Randolph | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Luka Dončić, Zoran Dragić, Edo Murić, Aleksej Nikolić in Anthony Randolph. Slovenska peterica je del klubov, ki bodo nastopili v elitni Evroligi. V nemilosti je za zdaj videti Zoran Dragić. Naslov brani Fenerbahče, pri Realu se sprašujejo, v kakšni meri se bo poznala odsotnost Sergia Llulla, spremembe je doživel tudi CSKA. Veliki sklepni dogodek bo maja 2018 v Beogradu.

Elitna košarkarska Evroliga odpira svoja vrata. Za laskavo lovoriko, ki jo bodo podelili v Beogradu, se bo potegovalo 16 ekip. Slovenci bomo imeli pet predstavnikov, največje apetite pa imata Luka Dončić in Anthony Randolph z Real Madridom, saj realno gledano Milano (Zoran Dragić), Anadolu Efes (Edo Murić) in Brose Bamberg (Aleksej Nikolić) nimajo takšne kakovosti, da bi se spogledovali povsem z vrhom.

Od omenjene peterice lahko največjo minutažo pričakujeta Realovca Dončić in Randolph. Več prostora si obetata Nikolić in Murić, neznanka pa je Dragić, ki ga na uradni strani Evrolige sploh ne vodijo kot člana ekipe, prav tako ni igral na uvodnih tekmah italijanskega prvenstva.

Slovenci v evroligi

Luka Dončić – Real Madrid
Anthony Randolph – Real Madrid
Edo Murić – Anadolu Efes
Aleksej Nikolić – Brose Bamberg
Zoran Dragić – Milano

Prvak izgubil ostrostrelca, a pripeljal nove obraze

Fenerbahče bo branil naslov evropskega klubskega prvaka. | Foto: Reuters Fenerbahče bo branil naslov evropskega klubskega prvaka. Foto: Reuters Naslov najboljšega na stari celini bo branil Fenerbahče, ki je na lanskem zaključnem turnirju v domačem Istanbulu pometel s konkurenco in se povzpel na evropski vrh. Prvič v zgodovini kluba. Moštvo trenerskega mačka Željka Obradovića, čeprav je izgubilo Bogdana Bogdanovića, spet meri visoko. Odšel je tudi Ekpe Udoh, zato pa so angažirali Nicolo Mellija, Sinana Gulerja, Jasona Thompsona in Marka Gudurića.

Ob tem ima moštvo iz Istanbula v svojih vrstah še odlične Kostasa Sloukasa, Luigija Datomeja in Jana Veselyja, zaradi katerih apetiti spet segajo visoko. In če k vsemu temu dodamo še devet naslovov Obradovića v tem tekmovanju, potem je jasno, da je Fenerbahče eden od osrednjih favoritov te sezone.

 

Ekipe v Evroligi

Anadolu Efes
Barcelona Baskonia
Brose Bamberg
Crvena zvezda
CSKA
Fenerbahče
Himki
Maccabi Tel Aviv
Milano
Olympiacos
Panathinaikos
Real Madrid
Unicaja Malaga
Valencia
Žalgiris

Virtuoz šel, prišel pa je Rodriguez

Miloš Teodosić je zapustil CSKA, prišel pa je odlični Španec Sergio Rodriguez. | Foto: Vid Ponikvar Miloš Teodosić je zapustil CSKA, prišel pa je odlični Španec Sergio Rodriguez. Foto: Vid Ponikvar Čeprav je virtuoz Miloš Teodosić zapustil moštvo in je odšel tudi Aaron Jackson, so pri CSKA prepričani, da lahko spet krojijo razplet pri vrhu. V svoje vrste so zvabili odličnega španskega košarkarja Sergia Rodrigueza in dodali še Willa Clyburna, Lea Westermanna in Othella Hunterja. V ekipi ostaja nekdanji najkoristnejši igralec (MVP) Evrolige Nando de Colo, zaradi česar so apetiti moskovskega giganta še večji.

V kakšni meri se bo poznala odsotnost Llulla?

V kakšni meri se bo poznala odsotnost Sergia Llulla, ki je prvi zvezdnik in igralec Real Madrida? | Foto: Reuters V kakšni meri se bo poznala odsotnost Sergia Llulla, ki je prvi zvezdnik in igralec Real Madrida? Foto: Reuters Naslednji v vrsti za podvig je najtrofejnejših evropski klub Real Madrid. Špansko moštvo je najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje osvojilo devetkrat. Največjo težavo predstavlja rehabilitacija Sergia Llulla, ki si je poleti poškodoval kolenske križne vezi, zaradi česar je sledila operacija. Izpustil bo večji del sezone, vrnitev pa načrtuje marca.

Klub so medtem zapustili Dontaye Draper, Andres Nocioni, Othello Hunter in Augusto Lima, v moštvo Reala pa so prišli Fabien Causeur, Ognjen Kuzmić, Santiago Yusta in Chasson Randle.

Veliko vlogo si lahko obeta Luka Dončić, ki bi lahko izkoristil odsotnost Llulla, pri Realu veliko pričakujejo še od naturaliziranega slovenskega reprezentanca Anthonyja Randolpha, Rudyja Fernandeza, Gustava Ayona in Jayceeja Carrolla.

Grška velikana

Nikdar ne smemo izpustiti grških velikanov, Olympiacos in Panathinaikos. Rdeči na čelu z Vassilisom Spanoulisem in plejado drugih košarkarjev so vselej nevarni. Pri Panathinaikosu, ki že pet let ni nastopil na zaključnem turnirju Evrolige, pa so prevetrili vrste.

Med temi ekipami lahko realno iščemo osrednje favorite za laskavi naslov. Junaki se bodo pomerili v Beogradu maja 2018, ko bo zaključni turnir najboljše četverice. Klubi bodo v rednem delu odigrali 30 tekem, sledila bo osmina finala. Ekipa, ki bo prej trikrat zmagala, si bo zagotovila vozovnico za Beograd.

Ne spreglejte