Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
18. 10. 2017,
17.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

Natisni članek

Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 18. 10. 2017, 17.59

6 let, 6 mesecev

Vihar pri Goranu Dragiću se je polegel

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05
Goran Dragić, vroče | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić, ki je pretekli mesec Slovenijo popeljal do zgodovinske zlate medalje na evropskem prvenstvu, je nared za začetek nove NBA-sezone. Glava se je po vseh dogodkih zdaj umirila. "Če sem pošten, ne vem, kako bi to razložil. To sem na svoji koži izkusil prvič," je Gogi spregovoril o zadnjih šestih tednih po prihodu z evropskega prvenstva.

Goran Dragić je priznal, da se je ujel v vrtincu in da je po osvojenem EuroBasketu pihal močan vihar. Na klubske priprave Miami Heat je prišel čustveno izčrpan, fizično pa dobro pripravljen.

Zaigral je na prvih dveh pripravljalnih tekmah, naslednje štiri pa je izpustil.

"Če sem pošten, ne vem, kako bi to razložil"

"To sem na svoji koži izkusil prvič, a sem veliko počival, se pogovarjal. Ko si na vrhu in končno dosežeš nekaj velikega, nekako ne veš, kaj še narediti. Izpustil sem nekaj pripravljalnih tekem, zato sem že lačen iger." | Foto: Vid Ponikvar "To sem na svoji koži izkusil prvič, a sem veliko počival, se pogovarjal. Ko si na vrhu in končno dosežeš nekaj velikega, nekako ne veš, kaj še narediti. Izpustil sem nekaj pripravljalnih tekem, zato sem že lačen iger." Foto: Vid Ponikvar Zdaj je nared in lačen košarke, s soigralci pa se bo ponoči za uvod v sezono pomeril s tekmecem Orlandom. "Če sem pošten, ne vem, kako bi to razložil. To sem na svoji koži izkusil prvič. A sem veliko počival, se pogovarjal. Ko si na vrhu in končno dosežeš nekaj velikega, nekako ne veš, kaj še narediti. Izpustil sem nekaj pripravljalnih tekem, zato sem že lačen iger," je za Sun-Sentinel dejal kapetan slovenske reprezentance.

Prav tako je vesel, da je spet z družino, od katere je bil ločen približno mesec in pol. "Vmes sem jih videl za kakšen dan, vendar to ne šteje. Vesel sem. Otroka imata rada bazen, sploh nočeta iz njega. Jokati začneta, zato ju vržem nazaj v vodo, da nehata (smeh, op. a.)."

V klubu od njega pričakujejo veliko, veseli pa jih dejstvo, da je s Slovenijo osvojil zlato medaljo na EuroBasketu in z odličnimi predstavami dal vsem vedeti, da je v igralskem smislu naredil ogromen korak naprej. "Uživam v košarki. Mislim, da smo pripravljeni," se je edini Slovenec v ligi NBA navezal na začetek nove sezone.

"Vemo, kakšna je pot"

"Občutek imam, da vemo, kaj moramo narediti." | Foto: Vid Ponikvar "Občutek imam, da vemo, kaj moramo narediti." Foto: Vid Ponikvar Pri Miamiju pogledujejo proti lanskemu drugemu delu sezone, v katerem je Vročica nanizala kar 30 zmag in le 11 porazov, a ji je do uvrstitve v končnico zmanjkala zmaga. Prvi del je bil namreč slab - Miami je zabeležil 11 zmag in 30 porazov.

"Občutek imam, da vemo, kaj moramo narediti, da ne bomo v enakem položaju kot lani. Enajst košarkarjev se je vrnilo, se pa zavedamo, da kemija na začetku ne bo takšna, kot je bila ob koncu pretekle sezone. Prav zato na treningih trdo delamo, da bi jo ustvarili. Vsaj vemo, kakšna je pot do nje. To formulo smo vzeli in upam, da bomo že na prvi tekmi pravi," se je Dragić obrnil proti sezoni.

"Ali imamo popoln načrt zanj? Ne vem. Videli bomo."

"Ne smemo iti v sezono z razmišljanjem, da smo imeli lani razmerje 11-30 in na koncu 30-11. Če začneš tako razmišljati, ne boš nikdar šel naprej. Nova sezona, novo leto, nove žoge, vse je novo." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Ne smemo iti v sezono z razmišljanjem, da smo imeli lani razmerje 11-30 in na koncu 30-11. Če začneš tako razmišljati, ne boš nikdar šel naprej. Nova sezona, novo leto, nove žoge, vse je novo." Foto: Guliverimage/Getty Images Zaveda se, da je novo tekmovalno obdobje kot nov dan in da je treba preteklost pozabiti: "Ne smemo iti v sezono z razmišljanjem, da smo imeli lani razmerje 11-30 in na koncu 30-11. Če začneš tako razmišljati, ne boš nikdar šel naprej. Nova sezona, novo leto, nove žoge, vse je novo."

Trener Miamija Eric Spoelstra je poleti v sklopu priprav obiskal slovenski reprezentančni tabor in si ogledal tudi tekmo s Hrvaško v Stožicah. Ker natanko ve, kaj je Goran prestal v po osvojeni zlati medalji, saj je tudi sam osvojil naslov prvaka lige NBA, mu je namenil poseben načrt priprav. "Ali imamo popolnega? Ne vem. Videli bomo. Jasno je, da ga nismo želeli fizično in psihično scvreti, zato je imel nekaj lahkih in nekaj težkih treningov."

Miami bo ponoči gostoval pri Orlandu, ki je pravšnji tekmec za začetek sezone. 

Ne spreglejte