Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 1. 2013,
8.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

navijači

Nedelja, 6. 1. 2013, 8.59

8 let

VIDEO: Vujošević pobesnel na lastne navijače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Del Partizanovih navijačev je na tekmi lige ABA s Cibono metal petarde in prižigal bakle, kar je dvignilo pritisk Dušku Vujoševiću, ki jim povedal precej krepkih: ''Sramota za Partizan in Beograd.''

Na tekmi sobotni lige ABA med Partizanom in Cibono incidentnih pripetljajev ni manjkalo. Pionir je bil na derbiju med dvema slovitima kluboma regije lepo napolnjen, a delu navijačev očitno ni bilo mar za tekmo. Že v prvi četrtini so namreč začeli metati petarde. Slovenski sodniki Sašo Pukl, Sašo Petek in Marko Vučkovič so v 12. minuti pri beograjskem vodstvu 19:16 prekinili tekmo. K delu organizirane navijaške skupine se je najprej obrnil kapetan Vladimir Lučić in razgrajače poprosil, da športno podprejo svoj klub. A to ni delovalo, nasprotno, frakcija Partizanovih navijačev z imenom Prepovedani (Zabranjeni) je celo prižgala več bakel, poroča Sportski žurnal. Vsaj ena je poletela tudi proti parketu. Tedaj pa je bilo dovolj tudi Partizanovemu trenerju Dušku Vujoševiću, ki je stopil proti delu tribune, kjer so se zadrževali navijaški neodgovorneži in jim v svojem slogu povedal precej krepkih.

Zloglasne gledalce so kasneje odstranili iz dvorane, tekma pa je bila prekinjena za okrog 20 minut, Partizan pa je naposled slavil s 74:68. A bes Vujoševića je še vedno plamenel tudi po srečanju. ''Znano je, da obstaja delitev Partizanovih navijačev. Niti dvorana niti stadion pa ne smeta biti prostor za njihovo obračunavanje. Ne vem, kako je prišlo do teh delitev, a gotovo ne gre za klubski interes,'' je dejal v Beogradu tako oboževani lik, ki sicer ponavadi z neprimernimi izrazi obklada predvsem sodnike, tokrat je bil oster kot britev tudi proti lastnim navijačem ''Da se v dvorani meče petarde in da se dogajajo takšne reči, je sramota za Partizan in Beograd.'' Črno-beli gotovo ne bodo pobegnili kazni. Na tekmi s Cibono pa je Vujošević že svojo drugo (!) letos zaradi neprimernega obnašanja do sodnikov ravno odslužil oziroma se vrnil na klop.

Ne spreglejte