Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 6. 2013,
18.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

San Antonio Spurs Miami Heat

Četrtek, 13. 6. 2013, 18.47

8 let

VIDEO: Ni še konec, Miami izsilil sedmo tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
San Antonio Spurs so imeli lepo priložnost za osvojitev petega naslova lige NBA, a jim tokrat še ni uspelo. Miami Heat je sprva izsilil podaljšek, nato pa z zmago še odločilno sedmo tekmo.

Na Floridi se na šesti finalni tekmi lige NBA odvijala prava drama. Še 28 sekund do konca tekme je kazalo, da si bo San Antonio že na torkov večer zagotovil peti naslov, saj so imele Ostroge pet točk prednosti. Dvajste sekund pred zvokom sirene je trojko zadel LeBron James in Vročici povrnil upanje. Na liniji za proste mete se je po osebni napaki znašel Kawhi Leonard in zadel le en met, kar je pomenilo, da bi Miami s trojko lahko izsilil podaljšek in to se je tudi zgodilo. Odgovornost je prevzel izkušeni Ray Allen, ki je zadel pet sekund pred koncem rednega dela tekme in vse se je začelo od začetka. V podaljšku je sprva pobudo ponovno prevzel San Antonio, ki je po polovici vodil s 100:97, v zadnjih 2 minutah in 42 sekundah pa ni več zadel. NA drugi strani sta bila razigrana James, ki je skupaj dosegel 32 točk, in Allen, ki je 1,9 sekunde pred koncem ohranil mirne živce in zadel oba prosta meta ter s tem postavil končni izid 103:100. V zadnji sekundi je z metom za tri točke še drugi podaljšek poizkušal izsiliti Danny Green, a ga je blokiral Chris Bosh.

Pri domačih je LeBron James tekmo končal z 32 točkami, 11 podajami in desetimi skoki (izgubil je tudi šest žog), Mario Chalmers je dodal 20 točk, pri gostih po je bil najučinkovitejši Tim Duncan s 30 točkami in 17 skoki, Kawhi Leonard je tekmo končal z 22 točkami in 11 skoki, Tony Parker pa je ob slabem metu 6:23 zbral 19 točk.

"To sta dve najlepši besedi v športu: sedma tekma!" je bil po zmagi vzhičen trener Miamija Erik Spoelstra, ki pa je štiri minute pred koncem tretje četrtine še trepetal, saj so gosti takrat vodili za 13 točk in bili na pragu svojega petega naslova prvaka. A njegovi izbranci na čelu z Jamesom in Allenom so poskrbeli, da bodo Spurs na nov naslov morali (vsaj kak dan) še počakati.

"To je bila daleč najboljša tekma, na kateri sem kadarkoli igral," je po tekmi povedal James, z njim se je strinjal tudi trener San Antonia Gregg Popovich: "Res je bila napeta tekma, tekma s podaljškom. Bila je tudi tekma napak, bolje pa so jo odnesli domači in zmagali."

Pri Popovichevih igralcih je tokrat zatajil nekdanji košarkar Union Olimpije Danny Green, sicer doslej eden najboljših košarkarjev v letošnjem finalu. Green je tekmo končal z vsega tremi točkami in metom iz igre 1:7, slabo pa je igral tudi Manu Ginobili. Dosegel je devet točk, a izgubil kar osem žog.

Odločilna sedma tekma bo na sporedu v noči na petek, prednost domačega parketa pa bo imel ponovno Miami.

Ne spreglejte