Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
31. 8. 2013,
7.52

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

EuroBasket Goran Dragić Goran Dragić Tony Parker Francija

Sobota, 31. 8. 2013, 7.52

8 let, 1 mesec

Večerna poslastica v režiji Parkerja in Dragića

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Stožicah bomo zvečer videli na delu dva izmed najboljših organizatorjev igre. Nasproti si bosta stala Tony Parker in Goran Dragić. Slovenski reprezentant poudarja, da so misli tudi že pri Češki.

Zanimivo bo zvečer spremljati obračun organizatorjev igre francoske in slovenske reprezentance. Tony Parker in Goran Dragić sta gonilni sili ekip, nazadnje pa sta si zrla iz oči v oči 27. februarja v ligi NBA. Zmage s 105:101 se je veselil slovenski košarkar, ki je prispeval 13 točk in ravno toliko podaj, Francoz pa se je lahko pohvalili z 22 točkami in osmimi podajami. Parker je imel bistveno boljši izkupiček ob zmagi s 108:99 konec januarja, ko je dosegel kar 31 točk, sedem podaj in štiri skoke, medtem ko se je slovenski reprezentant po 33 minutah ustavil pri devetih točkah in desetih podajah.

"Vemo, da so Francozi na čelu s Tonyjem Parkerjem dobra ekipa. Vsak košarkar si želi igrati proti najboljšim, da vidi, kje je. On je eden izmed najboljših organizatorjev igre na svetu. Vedno mi je bil izziv, ko sem igral proti njemu. Večino akcij Francozi igrajo prek njega, so pa tudi preostali košarkarji kakovostni: Batum, Diaw … Mi bomo osredotočeni na svojo igro, da ostanemo vsi zdravi in se najbolje pripravimo na pomembno tekmo s Češko, ki bo naš prvi nasprotnik na EuroBasketu."

Slovenija in Francija se bosta pomerili danes ob 21. uri v Stožicah, lahko pa se zgodi, da bo francoski selektor Vincent Collet prvega moža preventivno pustil na klopi, saj je imel pred dnevi pregled kolena. Na veliko veselje "trikolorov" bo košarkar San Antonio Spurs vendarle pripravljen za EuroBasket, a slovenski ljubitelji košarke si ga želijo videti na delu že nocoj. Bo njihova želja uslišana?

Misli naših košarkarjev so praktično stoodstotno že usmerjene na tekmo s Češko, s katero se bodo pomerili na prvi tekmi evropskega prvenstva v sredo v Celju. "Priprave so bile kar dolge in naporne, vendar smo vsi nekako zdravi in pripravljeni. V ekipi se je ustvarila dobra klima. Tudi ko imamo prost dan, se družimo. To je pozitivna stvar, ki nas krasi. Pomembno bo, da bomo igrali kot ekipa. Že prva tekma bo zelo pomembna. Moramo zmagati, da se bomo nato sprostili. Ne bomo pa prehitevali dogodkov in šli po principu tekma za tekmo," je proti prihodnjemu tednu pogledal starejši od bratov Dragić.

Ne spreglejte