Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
14. 2. 2009,
10.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 14. 2. 2009, 10.15

8 let

V Novem mestu bolnišnica v malem

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Stanje v taboru Krke je – kar se poškodb tiče - iz tedna v teden slabše. V 22. krogu lige NLB proti Zagrebu bodo igrali še brez Jacka Ingrama. Helios in Union Olimpija računata na presenečenje.

20.00, Krka – Zagreb

Bolnišnica v malem. Tako bi lahko opisali zdravstveno stanje v Krki, ki v tej sezoni zares nima sreče s poškodbami igralcev. Najnovejša žrtev je Jack Ingram. Američan si je med tednom huje poškodoval koleno in bo dalj časa odsoten z igrišč. Proti Zagrebu bo še vedno manjkal Simon Petrov, ki še ni začel trenirati. Vesela novica je ta, da je Smiljan Pavič domala zacelil poškodbo gležnja, tako da bo lahko praktično v polni pari igral proti hrvaškemu tekmecu. "Za vse nas je bil dogodek na četrtkovem treningu velik šok, tako da smo po tistem, ko se je Ingram poškodoval, opravili le 'šuterski' trening. Zdaj pričakujemo toliko težjo tekmo, saj je za obe moštvi zelo pomembna. Mi bi si z njo dokončno zagotovili obstoj, Zagreb pa za kaj takega rabi še kaj več kot le zmago. Zanj je torej uspeh v Novem mestu toliko bolj nujen, pri čemer je to moštvo veliko več vredno in močno, kot kažejo njegovi rezultati. Preprosto ne vem, kako jim ne uspe večkrat slaviti zmage v ligi NLB, je nič kaj dobre volje pred današnjim obračunom razlagal Jure Balažič.

20.00, Helios – Crvena zvezda

Kdo je favorit dvoboja Helios – Crvena zvezda, ni potrebno preveč oglašati na zvon. Pa vendar je potrebno navesti dve dejstvi, ki vlivata upanje domačinom. Helios igra doma povsem drugače kot v gosteh, poleg tega pa bo beograjski klub gostoval v Domžalah brez prvega organizatorja igre in prvega skakalca Lawrena Robertsa ter Marka Marinovića. Dodatno spodbudo so v taboru slovenskega podprvaka dobili v petek, ko je Bosna premagala Vojvodino, s katero se Helios otepa zadnjega mesta, ki ne prinaša nič kaj vesele novice – neposreden izpad iz lige NLB. "Vsi vemo, kakšna je moč beograjske zasedbe. Ne glede na vse poraze njeni igralci dobro igrajo, poleg tega pa moramo računati tudi na to, da bo njihova motivacija na vrhuncu, saj je niz spodrsljajev zanje že zdaj predolg in ga bodo nekje hoteli končati. Podcenjevali nas gotovo ne bodo. A mi smo tako z Zadrom kot z Budućnostjo letos že pokazali, da se morajo v Domžalah proti nam prav vsi potruditi in da lahko premagamo tudi največje. Dejstvo je, da je do konca ostalo pet kol in da mi točke lahko iščemo le na domačih dvobojih, veliko bolj realno je zmage pričakovati v Domžalah kot zunaj. Če bi namreč imeli kakšen uspeh v gosteh, bi bili zdaj verjetno že rešeni. Pritiska prevelikega sicer ne čutimo, saj smo prepričani, da bomo doma premagali Vojvodino in temu dodali še en uspeh, bodisi proti Crveni zvezdi ali Ciboni," je odločen Željko Zagorac.

16.00, Partizan – Union Olimpija

Izjemno težak dvoboj pa čaka tudi košarkarje Uniona Olimpije, ki bodo igrali v dvorani Pionir proti tamkajšnjemu Partizanu. Prvak lige NLB blesti v regionalnem tekmovanju kot tudi v elitni evroligi, zato bi bila zmaga "zmajev" v Beogradu presenečenje. "Igrali bomo proti najboljši zasedbi v regiji in vsekakor jo bomo poskušali presenetiti, vendar nihče na tem področju nima pravice kar reči, da bo v Beogradu premagal Partizana. Računamo, da bodo Beograjčani utrujeni in obenem evforični po evroligaškem uspehu nad Unicajo, predvsem pa se jih moramo vso tekmo držati, kot smo se Cibone, četudi smo pri njej na koncu izgubili. Poraz ne bi bil katastrofa, zmaga pa vsekakor lepa spodbuda," pravi Jasmin Hukić, ki se bo letos prvič pomeril z igralci Partizana. Ko je beograjski klub gostoval v Tivoliju, bosanskega ostrostrelca zaradi poškodbe ni bilo v kadru.

Ne spreglejte