SiolNET. Sportal Košarka
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V NBA so se zavili v molk

1

termometer

Lastniki košarkarskih klubov v ligi NBA in sindikat igralcev so - ob pomoči posebnega posrednika Georga Cohena - znova sedli za pogajalsko mizo in skušali doseči dogovor glede "lockouta".

Po doslej najdaljšem sestanku, ki je trajal kar 16 ur, sta se sprti strani zavili in molk.

"Mediator Cohen je obe strani zaprosil, da se vzdržijo javnega komentarja," je po 16-urnem sestanku dejal tiskovni predstavnik NBA Mike Bass.

Od 30. septembra do 10. oktobra sta se sprti strani sestali šestkrat, za pogajalsko mizo pa so skupno preživeli 32 ur. Po današnjem maratonskem sestanku je znano le, da se bosta sprti strani znova sestali čez nekaj ur.

V ligi NBA so prekinjene vse aktivnosti, zaradi tega so odpovedali vseh 43 tekem pred pričetkom sezone, prav tako ne bodo igrali uvodnih 100 tekem v sezoni 2011/12, ki bi se po predvidenem urniku morala pričeti 1. novembra.

Jabolko spora je delitev denarne pogače, lastniki klubov namreč zahtevajo omejitev plač, saj zatrjujejo, da je kar 22 od 30 klubov v minuli sezoni vknjižilo izgubo v višini 300 milijonov dolarjev.

Drugo težavo predstavlja delitev dobička. Košarkarjem je bilo po stari pogodbi zagotovljenih 57 odstotkov, lastniki so jim ponudili 47 odstotkov, sindikat igralcev pa zahteva 53 odstotkov dobička.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin