SiolNET. Sportal Košarka
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V ligi NBA status quo

3

termometer

Lastniki košarkarskih klubov v ligi NBA in sindikat igralcev so se v ponedeljek ponovno sestali v New Yorku in poskušali doseči medsebojni dogovor.

Obe strani sta ostali na svojih bregovih, najbolj pomemben dan pa se bo zgodil jutri, vsaj tako je napovedal predsednik sindikata igralcev Derek Fisher (Los Angeles Lakers). "Na torkovem sestanku bomo vsi izpostavljeni hudemu pritisku, a vsak od nas pa bo moral prevzeti odgovornost na svoja ramena," je pred "velikim dnevom" dejal Fisher.

V ligi NBA so še vedno prekinjene vse aktivnosti, obe strani pa sta še vedno razdeljeni zaradi strukture plač. Lastniki ekip se zavzemajo za omejitev plač, saj zatrjujejo, da je kar 22 ekip od 30 v lanski sezoni vknjižilo izgubo v višini 300 milijonov dolarjev.

Drugo težavo predstavlja delitev dobička. Igralcem je bilo po stari pogodbi zagotovljenih 57 odstotkov dobička, ponudili so jim zmanjšanje na 54,3 odstotka, kar pa lastniki niso sprejeli in vse skupaj je vodilo v "lockout". Igralci so zdaj vendarle sprejeli drugačno delitev dobička in zmanjšanje na 54 odstotkov, kar so najprej želeli lastniki, slednji pa po novem želijo še občutnejše zmanjšanje.

V ligi NBA so zaradi "lockouta" prestavili vse pripravljalne tabore in odpovedali vseh 43 tekem pred pričetkom sezone. Številni košarkarji v ligi NBA so zaradi tega že poiskali nove delodajalce v Evropi in Aziji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin