Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 8. 2018,
18.37

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

1

Natisni članek

Košarkarska tržnica

Sobota, 25. 8. 2018, 18.37

5 let, 8 mesecev

KOŠARKARSKA TRŽNICA (20. - 26. 8.)

Smodišev sin se je preselil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

1

Luka Smodiš | Luka Smodiš se je preselil v Domžale. | Foto Helios Suns

Luka Smodiš se je preselil v Domžale.

Foto: Helios Suns

Nov teden, novi prestopi. Tudi ta teden za vas zbiramo informacije s košarkarske tržnice.

Luka Smodiš v Domžalah

Helios Suns so v svoje vrste zvabili 17-letnega Luka Smodiš, sin nekdanjega košarkarskega asa Matjaža Smodiša. Smodiš, 195 cm visoki branilec, v Domžale prihaja iz novomeške Krke, kjer je do zdaj nastopal za vse mlajše selekcije. V Domžalah bo trenažno priključen članskemu moštvu, seveda pa bo igral tudi za mladinsko ekipo. Lani je bil del U16 reprezentance Slovenije na evropskem prvenstvu divizije A v Črni gori, letos pa je bil na širšem seznamu U18 reprezentance. Sin nekdanjega kapetana slovenske košarkarske reprezentance Matjaža Smodiša se je že priključil treningom trenerja Jovana Beaderja.

Slovita litovska dvojčka še nista rekla zadnje besede

Litovski klub Skycop Prienai je naznanil novi okrepitvi. To sta najbolj slavna košarkarska dvojčka – Darjuš in Kšyštof Lavrinovič. Centra, ki bosta 1. novembra dopolnila 39 let, sta v pretekli sezoni skupaj igrala za Lietkabelis Panevežys. Spogledovala sta se z upokojitvijo, a se naposled odločila za dodatno sezono v bogatih karierah, v katerih sta bila pogosto soigralca.

Chris Thomas (levo) sestavlja igralski mozaik Zlatoroga. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Chris Thomas (levo) sestavlja igralski mozaik Zlatoroga. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V Zlatorogu še dva Američana

Članski ekipi Zlatoroga, ki jo bo v novi sezoni vodil ameriški strokovnjak Chris Thomas, sicer tudi nekdanji pomočnik slovenskega reprezentančnega selektorja, se bosta v začetku prihodnjega tedna pridružila še dva igralca. Iz ZDA prihajata 22-letni Jalen Dontae Lindsey, 201 cm visok igralec, ki je svoje izkušnje nabiral na priznani košarkarski univerzi v ZDA Providence College, ter 24 letni Michael Emani Gant, 203 cm visok levičar, ki je lani igral na Madžarskem pred tem pa se je kalil na univerzi Texas State.

Nova obraza v Olimpiji

Pri Petrolu Olimpiji so sicer ohranili dosedanjega glavnega trenerja Zorana Martiča, a ob tem povsem prevetrili njegov štab. Potem ko sta se že pred časom v Ljubljano vrnila Stipe Modrić in Gregor Hafnar, je zdaj tercet pomočnikov glavnega trenerja dopolnil še Marko Anđelković. Srbski strokovnjak, ki je minulo sezono deloval na klopi Mega Bemaxa, kjer je vodil moštvo U19, pred tem pa bil član Partizana, Vračarca in Zvezdare, se je "zmajem" že priključil na treningih na Rogli.

tam pa se je slovenskim prvakom priključil tudi 18-letni mladinski reprezentant Slovenije Petar Vujačić. Gre za polbrata nekdanjega članskega reprezentanta Slovenije in nekdanjega NBA prvaka Saše Vujačića. V Ljubljano prihaja iz Rogaške, za katero je v minuli sezoni nastopal v Ligi Nova KBM ter Drugi Ligi ABA.

Jeremy Evans se vrača v Evropo. | Foto: Getty Images Jeremy Evans se vrača v Evropo. Foto: Getty Images

V Darušafaki tudi Jeremy Evans

Novopečeni turški evroligaš Darušafaka še najprej krepi svoje vrste. Nov obraz v klubu je izkušeni 30-letni in 206 centimetrov visoki krilni košarkar Jeremy Evans, ki ima tudi nekaj izkušenj iz lige NBA. Tam je igral za Utah, Dallas in Atlanto, a je bil vseskozi na meji med prvo ekipo in razvojno ligo. V Evropi je igral za Himki. Že pred njim so Darušafako okrepili Jon Diebler, Oguz Savas, Markel Brown, Cory Jefferson, Ray McCallum, Jordan Loyd, Zanis Peiners, Berk Demir in kot trener Ahmet Caki.

Alen Omić
Sportal Alen Omić pod taktirko legendarnega Željka Obradovića

Hrvaški up bo igral v članski konkurenci

Potem ko je kot najkoristnejši košarkar hrvaško kadetsko reprezentanco popeljal do naslova evropskega prvaka, bo še ne 16-letni Roko Prkačin dočakal tudi priložnost v članski klubski konkurenci. Obetavnega 205 cm visokega centra, sicer sina nekdanjega hrvaškega reprezentanta Nikše Prkačina, je namreč zagrebška Cibona posodila Rudešu.

Znanec iz Stožic je okrepil Oostende

V zadnjem Fibinem oknu je črnogorski reprezentant Nemanja Djurišić slovenski izbrani vrsti v Stožicah povzročal nemalo težav in bil eden od razlogov za poraz gostiteljev. Zdaj 26-letni krilni košarkar menja klubsko okolje. Zapušča Telekom Bonn in odhaja v Belgijo, kjer je okrepil Oostende.

Brandon Jennings | Foto: Reuters Foto: Reuters Brandon Jennings bo igral za Zenit St. Petersburg

Ameriški košarkar Brandon Jennings je pred desetimi leti začel profesionalno kariero pri Lottomatici iz Rima, nato pa po enem letu odpotoval v ZDA in praktično vso kariero igral v najmočnejši ligi na svetu - liga NBA.

Njegova najboljša sezona je bila tretja, v kateri je imel v dresu Milwaukee Bucks povprečje 19,1 točke, 5,5 skoka in 3,4 asistence. V krstni sezoni se je uvrstil v prvo peterko novincev, na eni tekmi pa dosegel celo 55 točk.

Za isti klub je igral tudi v zadnji sezoni, sicer pa bil še član Detroit Pistons, Orlando Magic, New York Knicks in Washigton Wizards.

V novi sezoni bo igral za ruski Zenis iz St. Petersburga.

Baskonia podaljšala s Šengeljo

Gruzijski košarkar z NBA izkušnjami Tornike Šengelja bo tudi v naslednji sezoni igral za Baskonio, katere član je že od leta 2014.

Z baskovskim klubom je podaljšal pogodbo do leta 2022.

V zadnji sezoni je v elitni Evroligi v povprečju dosegal 13,7 točke, 6,6 skoka in 2,2 asistence.

Tomislav Zubčić (desno) je novi soigralec Domna Lorbka. | Foto: Vid Ponikvar Tomislav Zubčić (desno) je novi soigralec Domna Lorbka. Foto: Vid Ponikvar

Bešiktaš pripeljal Ivanovića

Turški košarkarski klub Bešiktaš je naznanil novega trenerja. Ekipo bo vodil priznani strokovnjak Duško Ivanović.

Zubčić novi obraz Igokee

Prejšnji teden smo poročali o odhodu Domna Lorbka v Igokeo, zdaj pa je po njegovih sledeh šel še Hrvat Tomislav Zubčić. V pretekli sezoni je igral za Telekom Baskets Bonn in v nemškem prvenstvu v povprečju dosegal 13,3 točke, 3,8 skoka na tekmo.

Ne spreglejte