Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 11. 2013,
23.10

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Union Olimpija Varese Eurocup

Sreda, 20. 11. 2013, 23.10

2 leti, 6 mesecev

Union Olimpija še do ene zmage v dramatični končnici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Uniona Olimpije so v 6. krogu Eurocupa(skupina C) po podaljšku premagali Varese s 83:82 (10:25, 34:36, 54:50, 71:71).

Košarkarji Uniona Olimpije so dosegli še eno zmago v dramatični končnici. Potem ko so v soboto zmagali v ligi Aba v Podgorici z neverjetnim košem Jakova Vladovića v dobesedno zadnjih stotinkah sekunde, so tokrat v evropskem pokalu slavili s košem junaka tekme Deividisa Gailiusa štiri sekunde pred iztekom podaljška.

Za Ljubljančane je to četrta zmaga v šestih tekmah v evropskem pokalu, hkrati prva v gosteh in četrta v nizu skupaj z ligo Aba. Uspeh je zlata vreden, saj se je Union Olimpija z novima dvema točkama utrdila na tretjem mestu v skupini C, ki prinaša uvrstitev v drugi del tekmovanja.

Nesporni junak tekme je bil 200 centimetrov visoki krilni igralec Deividas Gailius iz Litve. Dosegel je 31 točk ob metu 5:10 za dve točki in 4:8 za tri točke, zbral deset skokov (indeks 29), hkrati pa štiri sekunde pred koncem podaljška zadel trojko za končni rezultat 83:82. Gailius je v zadnji četrtini in podaljšku dosegel kar 18 točk.

Zeleno-beli bi lahko zmagali že v rednem delu, vendar so v zadnjih petih minutah dosegli vsega šest točk in zapravili devet točk naskoka (56:65). Italijani, oziroma bolje rečeno Američani, saj so trije od njih dosegli 59 od skupno 82 točk Vareseja, so imeli v rednem delu zadnji napad, v podaljšku pa praktično zmago že v žepu. Andrea De Nicolao je zadel trojko za 82:80 31 sekund pred koncem. Union Olimpija je krenila v zadnji napad, Gailius je zgrešil, Italijani so ujeli žogo, a namesto, da bi jo zadržali v rokah, so jo vrgli v napad, kjer jo je prestregel Sasu Salin in hitro podal Gailiusu. Ta je s strani zadel trojko in podobno kot pred petimi dnevi v Črni gori so Ljubljančani objeti znova slavili na sredini igrišča.

V sedmem krogu 27. novembra bo Union Olimpija gostila francoski Asvel.

Ne spreglejte