Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
13. 1. 2012,
17.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Liga NBA poškodba Al Horford Atlanta Hawks Beno Udrih

Petek, 13. 1. 2012, 17.33

8 let

Udarec za Atlanto: Horford na operacijo

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V ligi NBA je iz dneva v dan več poškodovanih. Navedli bomo le nekaj bolj znanih odstotnih košakarjev, izpostavljamo pa Ala Horforda, enega ključnih članov Hawks, ki bo počival vsaj tri mesece.

Tretji teden sezone lige NBA ni prinesel le novih vrhunskih tekem, temveč tudi vrsto novih poškodb. Neusmiljen tempo tekem terja žrtve in najbolj so nastradali Atlanta Hawks. Te so že nekaj dni brez krilnega košarkarja Marvina Williamsa in branilca Tracyja McGradyja. A če se bosta ta dva lahko vrnila v kratkem, pa to ne velja za njihovega glavnega aduta pod košem. Al Horford bo zaradi poškodbe mišine v rami odsoten vsaj tri mesece. Bržkone bo potrebna še operacija in zanj je sezona bolj ali manj končana. Za ekipo, ki je letos že premagala Miami Heat in Chicago Bulls, to pomeni, da bo uvrstitev v končnico skorajda misija nemogoče. S povprečjem 12,4 točke, sedem skokov, 2,3 podaje in 1,3 blokade na tekmo je bil ob Joeu Johnsonu njihov najboljši košarkar. Zaza Pachulia in Jason Collins mu pač nista dostojna zamenjava.

"Zelo ga bomo pogršali. Pa ravno se nam je vse poklopilo. Upam, da bodo ostali fantje uspeli strniti vrste," je dejal trener Atlante Larry Drew. "Saj imamo dovolj talenta, a Al je vodja, ki je povezoval ekipo." Al Horford je svojim kolegom sporočil: "Fantje bodo morali prevzeti del mojega brema. Morali bomo dvigniti nivo svoje igre. Najprej morata to storiti Josh in Joe." Johnson in Josh Smith bosta zdaj tista, na katera bo padlo breme zmag. "Ne smemo jokati, koga ni na parketu. Gremo na parket in igrajmo. Vsi bomo morali pokazati nekaj več, celotna slačilnica. Naši veliki fantje bodo morali zapolniti manjko Ala," je dodal Joe Johnson.

Še naprej počiva tudi Udrih

Philadelphia 76ers se medtem ukvarjajo z bolečinami v hrbtu centra Spencerja Hawesa. Tudi center Toronto Raptors, Italijan Andrea Bargnani, je načet in vprašaljiv za nekaj naslednjih tekem. V vrstah Los Angeles Lakers sta zadnjih nekaj srečanj izpustila oba rezervna centra Troy Murphy in Josh McRoberts. Kwame Brown, ki se je ravno dobro ustalil pod košem Golden State Warriors, mora na operacijo, saj si je natrgal mišico v prsnem košu, ki povezuje ramo in bo odstoten nekaj mesecev. Warriors imajo težave tudi na mestu branilca, saj Stephen Curry ne more in ne more pozdraviti gležnja. Težave s stopalom ima tudi Michael Beasley (Minnesota Timberwolves). Zaradi poškodbe rame je po novem letu le dve tekmi odigral tudi slovenski branilec Beno Udrih (Milwaukee Bucks).

Ne spreglejte