Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
10. 1. 2008,
11.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 10. 1. 2008, 11.35

6 let, 7 mesecev

Tudi Žalgiris zmaguje predvsem doma

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Šesti evropski tekmec Uniona Olimpije v novi sezoni je v Tivoli prispel z ugodno rezultatsko popotnico. Litovci odločno napovedujejo lov na peto zaporedno zmago.

"Če so doma ugnali Olympiacos in CSKA, velja biti nadvse previden," so ob prihodu v Ljubljano besede predhodnikov ponovili košarkarji Žalgirisa. Zasedba iz Kaunasa, del katere je letos tudi Goran Jurak, ne skriva, da prihaja v slovensko prestolnico po peto zaporedno zmago, ki bi ji na stežaj odprla vrata TOP 16 evrolige. Ob tem velja dodati, da Žalgiris, podobno kot tudi Olimpija , blesti predvsem pred svojo publiko. V gosteh so namreč ugnali le neprepričljivi Prokom.

»Verjetno vam je jasno, da nismo prišli po poraz. V zadnjem obdobju smo se držali načela, da je vsaka tekma poglavje zase. Recept je bil očitno učinkovit, saj smo zmagovali in se sedaj lahko pohvalimo s šestimi zmagami, kar nas je pripeljalo na prag napredovanja. Motiv v Ljubljani ne bo majhen, saj bi nas zmaga že popeljala med najboljšo evropsko šestnajsterico,« pravi stari tivolski znanec Marko Popović, o igri Olimpije pa je pristavil: »Z novim trenerjem se verjetno igra ne bo kaj prida spremenila, saj je imel Džikić premalo časa. Vsekakor pa se bo ekipa dvignila na psihološki ravni.«

Litovci so v Ljubljano prispeli brez poškodovanega centra Michaela Bradleyja. V ledni tivolski dvorani so prvi trening opravili že v sredo zvečer in bili ob soočenju z novinarskimi mikrofoni sila nezgovorni. Predvsem prvi strelec Marcus Brown je v slogu največjega zvezdnika odklonil vsakršno prošnjo za izjavo, medtem ko pa je njegov trenerski šef Rimantas Grigas zaradi jezikovne pregrade pred sedmo silo potisnil kar svojega pomočnika Dariusa Maskoliunasa. »Čaka nas težka tekma, saj so Ljubljančani znani po dobri igri pred svojimi navijači. Vroče bo … Pri pripravi na tekmo smo bili malce negotovi, saj nismo vedeli, kakšne novosti namerava v igro vnesti nov trener. Vemo pa, da nas čaka kar nekaj nevarnih igralcev,« je dejal Grigasov pomočnik.

Ne spreglejte