Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 1. 2009,
10.44

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 16. 1. 2009, 10.44

8 let, 5 mesecev

Tudi v TOP 16 s slovenskih pridihom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Ponedeljkov žreb v Barceloni bo določil sestave štirih štiričlanskih skupin drugega dela evrolige. Kljub izpadu Olimpije pestra slovenska zastopanost.

TOP 16 brez Uniona Olimpije. Nič novega. Žal. Vseeno bo drugi del najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja tudi v nadaljevanju sezone nadvse slovensko obarvan, za kar bo poskrbela zajetna druščina legionarjev.

Kljub kar trem porazom v zadnjih petih tekmah si je napredovanje več kot zanesljivo zagotovil branilec naslova evropskega klubskega prvaka, moskovski CSKA, kjer si kruh služita tudi Matjaž Smodiš in Erazem Lorbek. Še precej bolj prepričljiva je bila v prvem delu sezone Barcelona, ki je v desetih tekmah zabeležila vsega en poraz. Jaka Lakovič, ki sicer v prvem delu sezone tudi zaradi zdravstvenih težav večinoma ni blestel, bo tako z nestrpnostjo čakal, katere tekmece mu bo dodelil ponedeljkov žreb v "njegovi" Barceloni. Iz skupine B si je napredovanje dokaj zanesljivo priborila tudi Siena, za katero je po novem letu zaigral tudi nekdanji član Olimpije in slovenski državljan Arriel McDonald.

Kljub slovesu Olimpije pa najzajetnejša skupina slovenskih košarkarjev v TOP 16 vstopa iz skupine C. Prvo ime je vsekakor najkoristnejši košarkar prvega dela Sani Bečirovič, močan adut Lottomatice pa bo tudi Primož Brezec. Napredovanje pa si je dokaj zanesljivo priigral tudi Fenerbahče Ülker, katerega barve branita slovenska reprezentanta Gašper Vidmar in Emir Preldžić.

Ne spreglejte