Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 1. 2010,
21.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 23. 1. 2010, 21.01

8 let

Trojke Zagreba dotolkle U. Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarji Uniona Olimpije so v 18. krogu lige NLB izgubili z Zagrebom. Slednji je blestel z metom za tri točke, saj jih je zadel kar 14.

V razburljivi in napeti tekmi, pravem festivalu metov za tri točke, je Union Olimpija doživela drugi zaporedni poraz na domačem parketu, ki jo je znova oddaljil od mest, ki vodijo na zaključni turnir. Ljubljančane je pokopala izredna učinkovitost gostov izza črte 6,25, saj je Zagreb iz 22 poskusov zadel kar 14 trojk. Union Olimpija v tem pogledu ni zaostala - zadela je 15 trojk iz 30 metov, toda na koncu so ji zmanjkale prav tri točke.

Že začetek tekme je bil milo rečeno neverjeten. Zagrebčani so v prvih treh napadih zadeli tri trojke in še preden je Union Olimpiji uspelo odgovoriti, sta v njen koš padli še dve trojki. Po štirih minutah igre je bil rezultat 15:2 za Zagreb, ki je nadaljeval v podobno natančnem ritmu, še v prvi četrtini povedel z 21:4, v začetku druge pa prednost povišal na rekordnih 18 točk (11:29). Ljubljančani, ki so se od zadnje zmage proti Crveni zvezdi ubadali s številnimi zdravstvenimi težavami, so v drugem polčasu za nekaj časa zaustavili met Zagreba, izenačili na 51:51, toda gostje se niso ustrašili, hitro so uredili svoje vrste in bili vse do zaključka tekme bližje zmagi. Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih dveh minutah.

Sašo Ožbolt (trojke 5:8) je z metom za tri točke odgovoril na trojko Krunoslava Simona (trojke 6:8) in izenačil izid na 75:75. A sledila je nova trojka Simona (22 točk) in v naslednjem napadu še ena Vladimirja Krstiča (75:81). Čeprav je Uroš Slokar v zadnji minuti s trojko še uspel obuditi upanje (82:83), pa je Andrej Štimac ohranil mirno kri s črte prostih metov in dokončno zapečatil usodo Uniona Olimpije.

Ljubljančani bodo v naslednjem krogu (31. 1.) gostili FMP.

Ne spreglejte