Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
24. 1. 2009,
16.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 24. 1. 2009, 16.01

8 let

Trenutek resnice za Helios in Krko

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V 19. krogu košarkarske lige NLB bo zanimivo na dveh obračunih, ki sta pomembna za obstanek. Zadnji Zagreb gosti Helios, predzadnja Vojvodina pa Krko.

Zagreb - Helios

Razlika v zmagah med Zagrebom, ki se nahaja na repu razpredelnice lige NLB in Heliosom, ki je dvanajsti, je le ena zmaga. Domžalski košarkarji so v hrvaško prestolnico pripotovali z dvignjeno moralo, saj so sredi tedna premagali favorizirani Zadar. Dodaten plus pa je tudi novica, da naj bi Željko Zagorac po poškodbi vendarle zaigral nocoj: "Računam, da bi tokrat lahko igral nekje dvakrat po pet minut, več pač še ne zmorem. A za razliko od prejšnjih tekem, ko še nisem bil nared in sem sedel na klopi bolj zato, da spet zadiham z ekipo in se privadim, sem zdaj nared za nov krst v tej sezoni. Vse bo pač odvisno od taktičnih zamisli trenerja," pravi Zagorac in pred gostovanjem dodaja: "Do konca regionalne sezone je ostalo osem kol in naša velika želja je, da se izognemo zadnjemu mestu in s tem izpadu. Zmaga proti Zadru je bila za mnoge morda res presenečenje, a že pod vodstvom prejšnjega trenerja Radeta Mijanoviča smo bili nekajkrat blizu presenečenju (Crvena zvezda, Budućnost, Zadar) in nekje se nam je to moralo vrniti. Mislim, da lahko v Zagreb potujemo z optimizmom, saj bodo domači pod dvakratnim pritiskom. Če odmislim poraz s Krko, sem prepričan, da se dvigujemo in da nas in za odpisati. Zmaga pa bi tudi deloma že potrdila, da smo z eno nogo že obstali v ligi. Dejstvo je, da nas domala nihče ni nadigral v tej sezoni, uspeh z Zadrom pa je prispeval tudi k samozavesti. Upam, da se bomo veselili," meni Zagorac.

Vojvodina - Krka

Neugodno gostovanje čaka tudi novomeško Krko, ki bo igrala na terenu, na katerem je Union Olimpija v sredo prišla do zmage šele v zaključku tekme. Vojvodina je trenutno na predzadnjem mestu in ima dve zmagi manj na kontu kot Krka, ki pa je v Novi Sad pripotovala oslabljena. Simon Petrov bo namreč zaradi zloma kazalca na levi roki izpustil vsaj štiri od preostalih osem tekem lige NLB. Davor Marcelić, ki sicer že trenira, naj bi se vrnil v postavo za tekmo z Zadrom. Ob dejstvu, da se je Vojvodina okrepila in da je na domačem parketu zelo nevarna, se Novomeščanom ne piše nič kaj dobrega.

Union Olimpija – Split

"Spodrsljaj s Krko v Tivoliju se nam ne sme ponoviti, zato se bomo morali Splitčanov lotiti s 100-odstotno resnostjo. So namreč mlada, uspeha željna ekipa, ki lahko preseneti, če ji pustiš na parketu dovolj prostora. Zdaj naj bi že zaigral tudi Mirza Begić, kar nam prinaša popolno prevlado pod košema, še vedno pa imamo na rosterju deset igralcev. Mislim, da je Split ekipa, ki jo moramo dobiti tudi v primeru, da smo utrujeni, ekipa po meri," pred tekmo s Splitom meni Hukić, ki ve, da bo tekma s Splitom za navijače Uniona Olimpije, ki so v torek izvedeli za šokanten odhod njihovega ljubljenca Marka Miliča iz kluba, od katerega se niso mogli dostojno posloviti, nekoliko drugačnega pomena. Verjetno bo čutiti nekaj reakcij zvestih privržencev, ki še vedno niso pozabili "Milka".

Ne spreglejte