Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
10. 10. 2016,
10.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Krka Union Olimpija Dejan Mihevc Gašper Okorn

Ponedeljek, 10. 10. 2016, 10.34

6 let, 7 mesecev

Trenerju Olimpije se je odvalil kamen od srca

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Foto: Vid Ponikvar

Če doživiš to, kar so v taboru Uniona Olimpije v prvih dveh krogih regionalne lige ABA, te prekinitev negativnega niza spodbudi. Trener Gašper Okorn je po zmagi nad Mornarjem povedal, v kakšnem primeru bodo zmagovali še naprej. Prvi mož stroke pri Krki Dejan Mihevc je pošteno priznal nemoč proti Budućnosti.

Po štirih krogih lige ABA sta slovenska predstavnika Union Olimpija in Krka pri eni zmagi, a sta odigrala tudi tekmo manj, saj bosta medsebojni obračun drugega kroga odigrala šele 5. decembra.

Pretekli konec tedna je bil uspešnejši za Ljubljančane, ki so na prvih dveh tekmah obakrat izgubili za vsega točko, čeprav so imeli zmago že praktično v svojih rokah.

Dočakali so jo v legendarnem Tivoliju, kjer so gostili novinca. Na koncu je Mornar padel z 81:72.

"Mislim, da je bilo bistveno že povedano. Osebno lahko rečem, da se mi je odvalil kamen od srca. Vedeli smo, da smo enakovredni ekipam v ligi ABA. Na prvih dveh tekmah nismo znali vzeti ponujenega. Vse to je pustilo posledice. Čutila se je neka tiha napetost, pritisk, da moramo tekmo dobiti. Trdno smo bili odločeni, da na srečanju zmagamo," si je trener Olimpije Gašper Okorn oddahnil.

Če bodo izpolnjevali vse pogoje, se bodo še veselili. Dolenjci pošteno stisnili tekmecu roko. 

Matic Rebec je na koži občutil moč košarkarjev Budućnosti. | Foto: ABA liga Matic Rebec je na koži občutil moč košarkarjev Budućnosti. Foto: ABA liga A hkrati že opozarja: "Vse to ne pomeni, da se veselimo do neba, ampak da razumemo, da ob pravem pristopu, z voljo in izpolnjevanjem dogovora lahko igramo z ekipami oziroma jih premagujemo. Mislim, da smo lahko zadovoljni, da se po nervoznem začetku nismo zbegali, ko je Radunović trikrat zapored zadel za tri točke. Ključno je bilo, da smo odigrali fantastično obrambo pri Wallerju, ki je prvi strelec ekipe Mornarja. Že v prvem polčasu smo imeli lepo prednost in tukaj moramo začeti graditi, da jo bomo zadržali tudi v prihodnje. Enake težave smo imeli že v Sremski Mitrovici in Laktaših ter na nekaterih pripravljalnih tekmah. Naučiti se moramo, da tistega, kar si priigramo, ne zapravimo nemudoma."

Krka je imela v četrtem krogu bistveno težje delo, saj je gostovala v Podgorici pri Budućnost. Ta se je izkazala za izredno težkega nasprotnika, na koncu pa se pohvalila z visoko zmago (91:62).

"Budućnost je boljša ekipa od nas in v Podgorici je proti njej težko igrati. Fizično smo ji težko parirali, zlasti v prvem polčasu. Ko so naredili razliko, so dobili krila, zato sta zmaga in razlika povsem zaslužni," je trener Krke Dejan Mihevc pošteno priznal poraz.

Ne spreglejte