Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2007,
15.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 30. 11. 2007, 15.01

8 let

Tokrat usodna tretja četrtina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Uniona Olimpije so v 6. krogu evrolige (skupina A) izgubili na gostovanju v Bologni pri Virtusu VidiVici z 91:101.

Kriza Uniona Olimpije se poglablja. Ljubljančani so izgubili tretjo tekmo zapored v evroligi in skupno z regionalnim tekmovanjem že peto. Žebelj v krsto so si zabili v tretji četrtini, ki so jo izgubili za kar 21 točk.

Prvo četrtino srečanja sta ekipi odigrali v valovih. Najprej so povedli gostitelji, ki so z delnim izidom 9:0 takoj po startu pobegnili na šest točk naskoka (9:3), nato pa so se dvignili še Ljubljančani in prešli v vodstvo z 10:9. Naslednji val so znova ujeli Italijani - 19:10, toda Slovenci jim niso ostali dolžni (21:20). Jasmin Hukić je do tedaj dosegel osem točk, zadel je dve trojki in dodal še met za dve točki. Toda njegov del igre je šele sledil. Na začetku druge četrtine je zadel tretjo trojko (23:23), kmalu zatem še četrto (27:29), v 14. minuti, ko je v polno padel še njegov peti zaporedni poskus izza polkroga, je bil Hukič pri 17 točkah, Union Olimpija pa je povedla s 34:27. Delni izid 12:0 za vodstvo z 11 točkami naskoka (38:27) je dopolnil Maurice Bailey. Bilo je to obdobje igre, ko je bilo užitek gledati košarko Uniona Olimpije, ki pa v podobnem slogu ni nadaljevala. Trener Memi Bečirović je moral na klop potegniti Hukića, ker pa Marko Milić (2 točki v prvem polčasu) in Goran Dragić (3) nista pokazala običajnega repertoarja, je Kinder lažje zadihal. Do odmora je prišel na vsega dve točki zaostanka (41:43).

Videti je bilo, da bo drugi polčas bolj izenačen in negotov, toda kakšna zmota. Union Olimpija je v drugem polčasu pokazala svoj najslabši obraz v tej sezoni. Bila je neprepoznavna v primerjavi s prvim polčasom, izgubljena in nebogljena v vseh pogledih, mnogi od igralcev iz Ljubljane pa bi se morali krepko zamisliti nad svojo igro. Ob "rekreativni" obrambi, ki jo je prikazala Union Olimpija, je Virtus zlahka dosegel 31 točk v tretji četrtini in Ljubljančane skupno nadigral z 31:10. Razlika v korist Italijanov po 30 minutah je bila kar 72:53.

Sramotno predstavo iz tretjega dela je Union Olimpija delno omilila v zadnjem delu, ko je skoraj nadoknadila 23 točk zaostanka. Sproščeno in vztrajno je nižala zaostanek, ki je štiri minute pred koncem znašal manj kot deset točk (83:74), v 37. minuti 81:86, dve minuti in 50 sekund pred zaključkom pa vsega tri točke (86:83). Toda Italijani so še pravočasno uredili svoje vrste - di Bella je zadel trojko - in se na koncu zasluženo veselili druge zmage v evroligi.

Ne spreglejte