Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
1. 5. 2015,
13.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 5. 2015, 13.24

8 let

"To je najsrečnejši dan v moji karieri"

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Crvena zvezda je z naslovom kronala odlično sezono v ligi ABA in tako osvojila prvo lovoriko v jadranski druščini, prve lovorike pa se je razveselil tudi slovenski reprezentant Jaka Blažič.

Košarkarji Crvene zvezde imajo za seboj neverjetno sezono, v kateri se jim je uspelo uvrstiti med 16 najboljših moštev v evroligi in ob tem kar nekajkrat povsem napolniti beograjsko areno. V ligi ABA so dominirali vso sezono in redni del končali z le dvema porazoma na 27 tekmah.

Odlične predstave so nadaljevali tudi v končnici, ko so najprej premagali serijskega prvaka v ligi ABA in velikega mestnega tekmeca Partizan, nato pa v finalu pokorili še zagrebško Cedevito. V obeh serijah so skupaj izgubili le dve tekmi.

Na zadnji, četrti, tekmi so Cedeviti hitro ušli na dvomestno prednost, ki je Zagrebčani niso mogli stopiti, in slavje ob prvem osvojenem naslovu v ligi ABA se je lahko začelo.

Za najkoristnejšega igralca končnice je bil izbran 222 centimetrov visoki Boban Marjanović, ki je v finalu dosegal nekaj več kot 15 točk, ob tem pa zbral še več kot osem skokov na tekmo in gospodaril pod obema obročema.

Blažič se v finalu ni naigral

V finalu ni imel večje vloge slovenski reprezentant Jaka Blažič, ki je na prvi tekmi dosegel devet točk, na zadnji pa igral le tri minute in zbral eno podajo. Vseeno je pokazal kar nekaj dobrih predstav, v letošnji sezono lige ABA je dosegal povprečno nekaj več kot sedem točk na tekmo.

"To je najsrečnejši dan v moji karieri," je po osvojenem naslovu dejal 24-letni Blažič, ki je s Crveno zvezdo naslov neuspešno naskakoval že lani, ko so s soigralci v polfinalu pred domačimi gledalci klonili pred poznejšim zmagovalcem, Cibono. Letos jih je prevlada pripeljala do prvega naslova.

Oba finalista, Crvena zvezda in Cedevita, sta si z uvrstitvijo v finale zagotovila tudi nastop v evroligi v prihodnji sezono, v najmočnejšem klubskem tekmovanju pa sta igrala že v letošnji.

Ne spreglejte