Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 1. 2016,
16.23

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Andre Drummond Goran Dragić Goran Dragić Beno Udrih Miami Heat NBA

Torek, 19. 1. 2016, 16.23

4 leta, 2 meseca

Tega si v ligi NBA ni privoščil še nihče (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Košarkarji Miamija so brez pomoči poškodovanih Slovencev Gorana Dragića in Bena Udriha izgubili v Washingtonu, Saša Vujačić je z New Yorkom po podaljšku ugnal Utah. V Detroitu je padel nov rekord.

Na dvoboju v Detroitu je bilo doseženih kar 237 točk. Lahko bi jih bilo še več, če bi bili košarkarji bolj natančni s črte prostih metov. V zgrešenih metih je prednjačil Andre Drummond. Center Detroita jih je zgrešil kar 23, kar je nov rekord v ligi NBA. Z novim mejnikom ne more biti preveč ponosen, saj je postal lastnik nič kaj cenjenega rekorda. Nad njim so tekmeci iz Houstona napravili kar 21 prekrškov, Drummond pa je od 36 prostih metov izkoristil le 13. S tem je popravil rekord, ki si ga je vse od leta 1967 lastil sloviti Wilt Chamberlain, ko je na eni tekmi zapravil 22 prostih metov. Drummond je na črti prostih metov stal 36-krat. Večkrat jih je izvajal le Dwight Howard, dvakrat jih je vrgel kar 39.

Če je pri gostiteljih z zgrešenimi prostimi meti izstopal Drummond, a se na koncu vseeno razveselil zmage (tekmo je končal pri 17 točkah), pa je pri gostih iz zvezne države Teksas izstopal James Harden. Prispeval je kraljevski trojni dvojček. Bil je zelo razigran, saj je dosegel 33 točk, dodal pa kar 17 skokov in 14 podaj, a tudi to ni pomagalo k zmagi v avtomobilski prestolnici.

Branilci naslova Golden State so po Clevelandu v gosteh ponižali še Chicago. Premagali so ga za 31 točk in dokazali, da so v izvrstni formi. Pri gostiteljih je Španec Pau Gasol iz igre zgrešil vseh osem metov, v strelsko statistiko pa se je vpisal le z enim prostim metom. Prvi strelec Bojevnikov Stephen Curry je dosegel 25 točk, prispeval pa je tudi 11 podaj in s tem izenačil svoj rekord v tej sezoni. Z novo zmago so vedno bližje novemu presežku v ligi NBA, saj lovijo največjo število zmag v rednem delu. Chicago jih je pred 20 leti na krilih Michaela Jordana in nepozabne šampionske generacije zbral 72, grenkobo poraza pa izkusil le desetkrat. Golden State je v tej sezoni zbral že 39 zmag, izgubil pa je le štirikrat ...

Ne spreglejte