Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 9. 2017,
11.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Vlatko Čančar Vlatko Čančar Cibona Cedevita Slobodan Subotić Jure Zdovc liga ABA

Četrtek, 21. 9. 2017, 11.00

6 let, 7 mesecev

Liga ABA, superpokal 2017 (četrtfinale)

Vročica lige ABA: Zdovc napredoval, Subotiću spodletelo, Brezec skavt, glasni navijači Partizana #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Jure Zdovc | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po velikem košarkarskem uspehu slovenske reprezentance, ki se je povzpela na evropski prestol in osvojila naslov evropskega prvaka, se pozornost ljubiteljev oranžne žoge seli v Črno goro. V Baru je potekal turnir superpokala lige ABA. V polfinale so se uvrstili Cedevita, ki jo vodi Jure Zdovc, Mega Bemax, pri kateri se dokazuje Vlatko Čančar, Budućnost in gostitelj Mornar Bar.

Prvič v zgodovini tekmovanja lige ABA pred sezono poteka še superpokalni turnir. Gosti ga črnogorsko mesto Bar, ki je zelo ponosno na košarkarje Mornarja, saj so v četrtfinalu izločili beograjskega velikana Partizana. Na trenerski klopi črno-belih se je predstavil Miroslav Muta Nikolić. V nedeljo je kot pomočnik srbskega selektorja Aleksandra Đorđevića v Istanbulu čestital slovenski reprezentanci za evropski naslov, le nekaj dni pozneje pa začel priprave na novo sezono s Partizanom in izgubil v četrtfinalu superpokala proti Mornarju.

Na dvoboju med črnogorskim in srbskim predstavnikom je bilo v dvorani Topolica zelo bučno. Za vroče ozračje so poskrbeli člani navijaške skupine Grobarji, ki stiskajo pesti za Partizan.

Brezec v vlogi skavta, polovični učinek "zagrebških Slovencev"

Dvorano v Baru so preplavili tudi skavti NBA-moštev, vključno z nekdanjim slovenskim reprezentantom Primožem Brezcem. Ogledniki so veliko zanimanja pokazali za mladega Srba Marka Pecarskega, sina nekdanjega znanega srbskega centra Miroslava Pecarskega.

Dogajanje v Črni gori budno spremlja tudi sveži upokojenec Primož Brezec. | Foto: Luka Šefic Dogajanje v Črni gori budno spremlja tudi sveži upokojenec Primož Brezec. Foto: Luka Šefic

Slovenske barve v Baru zastopata nekdanja slovenska selektorja Jure Zdovc in Slobodan Subotić - Piksi, ki vodita zagrebška kluba. Zdovc se je z zagrebško Cedevito brez večjih težav uvrstil med štiri najboljše, Piksi pa je v najbolj izenačenem četrtfinalnem dvoboju priznal premoč Budućnosti. Med štiri najboljše se je povzpela tudi ekipa Mega Bemax, za katero bo tudi v novi sezoni igral zlati slovenski reprezentant Vlatko Čančar, ki pa si bo pred tem privoščil še malo počitka.

Na turnirju nastopajo najboljši klubi v prejšnji sezoni z izjemo prvaka Crvene zvezde. 

Polfinalna para sta Cedevita - Mega Bemax in Budućnost - Mornar Bar. Tako je že jasno, da bo v finalu nastopila črnogorska ekipa.

Liga ABA z novo sezono prihaja na Planet TV! Prenos vseh tekem bo na programu Planet 2. Prva Olimpijina tekma bo v ponedeljek, 2. oktobra, ob 21.00, vsak ponedeljek ob 20.00 (od drugega oktobra dalje) pa bo na sporedu tudi posebna košarkarska oddaja Zicer z zanimivimi prispevki in gosti v studiu.

Četrtfinale superpokala lige ABA:

Cedevita : FMP 86:68
Musa 16, Nichols 15; Čović 21, Rowan 14

Igokea : Mega Bemax 72:83
Washington in Šibalić 18; Ennis 23 Fundić 15

Budućnost : Cibona 96:90
Ivanović 19, Gordić 16, Barović 15; Novačić 20, Melvin 18

Mornar Bar : Partizan 91:77
Needham 22, Nićović 18, Vranješ 17; Marinković 14, Stevanović 13 

Ne spreglejte