Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
2. 10. 2008,
13.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 2. 10. 2008, 13.07

8 let

Sunara: Na dveh frontah do obstanka

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarji novomeške Krke se po štirih letih vračajo na jadransko sceno. "V ligi NLB ne nameravamo ostali le eno sezono," poudarja trener Ivan Sunara.

S torkovo tekmo državnega prvenstvu proti Geoplinu Slovanu so pri novomeški Krki prebili led nove sezone, ob koncu tedna pa jih čaka še vrnitev na jadranski košarkarski oder, na katerem so nazadnje nastopali v sezoni 2003/04. "Naš osnovni cilj je ohranitev jadranskega statusa. Pot do obstanka bomo tlakovali na dveh ravneh. Vstopnico za ligo NLB si moramo zagotoviti v domačem prvenstvu, za nameček pa se moramo izogniti zadnjemu mestu v ligi. To pa seveda še zdaleč ne pomeni, da bomo napadali predzadnje mesto. Tudi proti favoritom bomo skušali presenetiti," pravi trener Ivan Sunara, ki ne more računati na ogrevanje ali postopno prilagajanje na jadransko okolje, saj se bodo Dolenjci že v prvem krogu soočili z dvakratnim prvakom Partizanom.

Novo mesto je po uspešni sezoni 2007/08, v kateri se je Krka prebila na prag finala DP in si v boju z Zlatorogom prislužila vstopnico lige NLB, zapustil trener Rade Mijanović, zato pa je klubska uprava uspela zadržati glavnino nosilcev.

Košarkarske čevlje je na klin obesil Thomas John Sorrentine, Vjeran Soldon ter Vladimir Mihajlović sta jo mahnila čez mejo, ostali nosilci pa so ostali na Dolenjskem. Za nameček so se domačinu Juretu Balažiču, ki zaradi zvitega gležnja izpušča uvodni del sezone, izkušenemu Davorju Marceliću in Marku Rakočeviću, ki so podpisali nove pogodbe, pridružili trije novinci. Dres Krke so namreč oblekli Richard Shields, Smiljan Pavič in otrok kluba Simon Petrov.

"Menim, da imamo kakovostno ekipo. Žal so nam jo nekoliko zagodle poškodbe. Najprej sta poškodbi staknila Bojan Krivec in Petrov, nato pa še Balažič. Če teh težav ne bi bilo, bi bila podoba Krke na začetku sezone precej boljša. Tako pa bomo potrebovali nekaj tednov, da ujamemo pravi ritem. Za nameček počitka ne bo. V ligi NLB bo vsaka tekma zahtevna, pod domačimi koši pa bodo proti nam vsi po vrsti zelo motivirani," pred začetkom osme sezone regionalnega tekmovanja ocenjuje Sunara.

Sicer pa je hrvaški strokovnjak, ki se bo prihodnje leto srečal z Abrahamom, star znanec novomeške košarke. V zgodovino se je seveda vpisal predvsem kot strateg ekipe, ki je leta 2000 prekinila vladavino ljubljanske Olimpije in poskrbela za dolenjsko košarkarsko evforijo. A od spominov se ne da živeti … "Skupni imenovalec obeh mojih novomeških zgodb je izziv. Dobro se zavedam, kaj vse nas čaka v novi sezoni. Slednja bo ena težjih, saj se vračamo v ligo NLB. To bo za mnoge pravi preizkus. A če ne bi zaupal svojim košarkarjem, se ne bi podal na to pot," je razmišljanje sklenil nekdanji selektor mlade slovenske reprezentance.

Ne spreglejte