Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
1. 12. 2015,
20.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Golden State Warriors Charlotte Hornets New York Knicks Saša Vujačić

Torek, 1. 12. 2015, 20.27

8 let

Steph Curry velikemu Michaelu Jordanu paral živce (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Košarkarji Golden Stata so po zaslugi izjemnega Stepha Curryja prišli še do 20. zaporedne zmage v tej sezoni in izdatneje popravili rekord. Saša Vujačić se ni proslavil, a se je veselil zmage.

Spet smo lahko videli simultanko Stepha Curryja, ki je pred domačimi navijači navdušil in s 40 točkami popeljal moštvo Golden State Warriors do 20. zaporedne zmage v tej sezoni. Prejšnji rekord 15 zmag sta imela v lasti Washington in Houston, ki pa je že zdaleč presežen.

Branilec Bojevnikov je zrežiral vrhunsko predstavo. Košarkarji Charlotte Hornets niso našli protiorožja, kako zaustaviti 191 cm visokega Curryja, ki je zadeval z vseh strani. Iz igre je metal izjemnih 14/18, od tega je zadel kar osem od 11 trojk. K temu je dodal štiri proste mete in njegova točkovna bera se je zaustavila pri 40.

S takšnim nadaljevanjem bodo košarkarji Golden Stata dejansko ogrozili rekord Chicago Bulls, ki so v sezoni 1995/96 v režiji velikega Michaela Jordana v rednem delu lige NBA nanizali 72 zmag v 82 tekmah. In prav Jordanu, ki je lastnik Charlotta, je Curry z novo izjemno predstavo paral živce, saj njegova zračna visokost nerad izgublja tekme.

Vrhunci tekme Golden State : Charlotte

"Teh 20 zmag se zdi neresničnih. V ligi NBA je veliko dobrih košarkarjev ter ekip in narediti takšno serijo je nekaj posebnega. Ne igramo vedno dobro, vendar najdemo pot do zmage. To je moč naše ekipe. Vsako noč lahko nekdo drug potegne voz," je ob pogledu na razmerje zmag in porazov (20:0) dejal junak Curry.

V prestolnici pa je imel šov 37-letni Kobe Bryant, ki je pred dnevi naznanil, da se po sezoni poslavlja. Od Washingtona se je poslovil z 31 točkami in v veliki meri pomagal Los Angeles Lakers do zmage. V zadnji četrtini je namreč prispeval 12 točk, da so Čarovniki s 104:108 padli.

Izjemno predstavo je zrežiral še en veteran. 35-letni Pau Gasol je v dresu Chicago Bulls dosegel 26 točk, zbral velikih 19 skokov, košarkarjem Denverja pa dodelil še štiri blokade.

Zmage se je veselil tudi Slovenec Saša Vujačić, ni pa mogel biti zadovoljen s svojo predstavo, saj je v šestih minutah zgrešil vse tri mete iz igre.

Ne spreglejte