Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
15. 9. 2015,
19.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aleksandar Đorđević Srbija Češka četrtfinale

Torek, 15. 9. 2015, 19.09

8 let

Srbi nad Čeha, ki se ima za Srba

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Češki košarkar Jan Vesely bo danes Srbom predstavljal največjo oviro. Nekdanji član Partizana že z nestrpnostjo pričakuje dvoboj s prijatelji. Pravi, da so se mu uresničile sanje.

Reprezentanca Češke je v osmini finala priredila prvovrstno presenečenje, potem ko je ponižala Hrvaško (81:59). Glavni mož je bil Jan Vesely, ki je dosegel 20 točk in zbral 13 skokov. Na EuroBasketu spada med najboljše košarkarje, saj je na lestvici strelcev peti (16,8 točke), pri skokih pa celo drugi (devet na tekmo).

Vesely je s Srbijo, s katero se bo pomeril v četrtfinalu (ob 18.30), zelo povezan. V Partizanu je preživel tri leta, pred tem pa je bil v Sloveniji eno leto pri Geoplin Slovanu.

"Počutim se kot Srb, saj sem tam živel od 16. leta. Vsako leto pridem v Srbijo. Še zdaj sem povezan s to državo. Redno govorim srbsko, saj je moje dekle Srbkinja. Navijam za srbske klube in športnike. Srbija je preprosto v mojem srcu. Odkar sem začel igrati v Srbiji, sem si vedno želel, da bi igral proti tej reprezentanci. Zdaj so se mi sanje uresničile. Komaj čakam na ta dvoboj," je vesel Vesely.

"Češka ni le Jan Vesely"

Čehi se zavedajo, da bodo aktualni svetovni prvaki v četrtfinalu povsem drugačen nasprotnik kot Hrvati, poudarja pa: "Največja nevarnost je Nemanja Bjelica. On je največje srbsko orožje. Veliko dela nas čaka. Verjamem, da bo v ligi NBA dobro igral, ker je kreativen, bister in zna tako metati na koš kakor tudi prodreti."

V srbskem taboru so prepričani o uspehu, čeprav se zavedajo, da bodo morali odigrati odlično tekmo, da bodo strli žilave Čehe. "Premagati jih moramo kot ekipa. To je ključno. Le tako lahko zmagamo. Češka ni le Vesely. Tu je Tomas Satoransky, ki je ima odlično kontrolo žoge in je neverjeten podajalec. Čaka nas težka tekma," opozarja selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Ne spreglejte