Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
6. 4. 2017,
14.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Evroliga Zoran Dragić Aleksej Nikolić Jaka Blažič Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 6. 4. 2017, 14.00

6 let, 6 mesecev

Srbi na trnih, Luka Dončić ne

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Luka Dončić | Foto Sportida

Foto: Sportida

V elitnem košarkarskem svetu bo v zadnjem krogu dokončno znano, kdo bo kot zadnji potnik odpotoval v izločilne boje. O svoji usodi bosta odločala turška Darušafaka in srbska Crvena zvezda. Luka Dončić in soigralci že imajo zagotovljeno najboljše izhodišče pred izločilnimi boji.

V 30. krogu košarkarske evrolige bodo vse oči uprte v Istanbul, kjer se bosta v petek pomerila Darušafaka in Crvena zvezda. Beograjčani imajo sicer pred turškim moštvom zmago prednosti, a bodo na trnih. Darušafako bi namreč že zmaga s točko razlike popeljala med najboljših osem klubov, ki bodo nadaljevali popotovanje v končnici.

Obe medsebojni tekmi bi tako dobili. Srbi bodo torej na trnih, kakršnakoli zmaga pa bi njim prinesla veliko zadoščenje.

"Crvena zvezda ima zelo dobro ekipo, ki nosi v sebi veliko talenta. Ne bo lahko zmagati. Paziti bomo morali, da se gostje ne razletijo pri metu za tri točke. Košarkarji Crvene zvezde prav tako igrajo čvrsto in agresivno obrambo, tako da je pred nami velik izziv. Igranje takšne tekme je za vsakega športnika nekaj posebnega. To je tekma, o kateri smo sanjali," je dejal Američan v dresu Darušafake Marcus Slaughter.

Velika verjetnost je, da se bo zmagovalna ekipa nato v prvem krogu končnice pomerila s slovitim Real Madridom na čelu z našim Luko Dončićem, ki v zadnjem krogu ne bo trepetal.

Blažič še ne ve, ali bo šesti, sedmi ali osmi

Aleksej Nikolić skupaj s soigralci pri Brose Bamberg v zadnjem krogu pričakuje Galatasaray, po sklepnem dejanju pa se bo za nemško moštvo končala epizoda v tej sezoni evrolige. | Foto: Vid Ponikvar Aleksej Nikolić skupaj s soigralci pri Brose Bamberg v zadnjem krogu pričakuje Galatasaray, po sklepnem dejanju pa se bo za nemško moštvo končala epizoda v tej sezoni evrolige. Foto: Vid Ponikvar Real Madrid si je namreč že v prejšnjem krogu zagotovil najboljše izhodišče in bo v četrtfinalu iskal pot do zaključnega turnirja elitne četverice.

Prav tako je jasno, da bo z drugega mesta v izločilne boje krenil aktualni prvak CSKA, prednost domačega terena v končnici pa bo imel tudi Olympiacos. Zanj se poteguje tudi Panathinaikos, ki bi z zmago proti Maccabiju razrešil vse dvome.

Nekaj negotovosti je prisotne v moštvu Jake Blažiča. Baskonia lahko redni del zaključi tako na šestem kakor tudi osmem mestu. Slednjega se otepajo vse ekipe, saj v prvem krogu končnice prinaša sloviti Real.

Aleksej Nikolić bo evroligaško sezono sklenil na domačih tleh. Brose Baskets namreč gosti turški Galatasaray, medtem ko Zoran Dragić zaradi poškodbe in operacije kolena že nekaj časa ne more pomagati soigralcem iz Milana, ki so povsem pri dnu razpredelnice.

Lestvica:

  1. Real Madrid 29 tekem – 22 zmag (Luka Dončić)
  2. CSKA Moskva 29 – 21
  3. Olympiakos 29 – 19
  4. Panathinaikos 29 – 18
  5. Baskonia 29 – 17 (Jaka Blažič)
  6. Anadolu Efes 29 – 17
  7. Fenerbahče 29 – 17
  8. Crvena zvezda 29 – 16
    ------------------------------
  9. Darussafaka 29 – 15
  10. Žalgiris 29 – 13
  11. Barcelona 29 – 12
  12. Brose Bamberg 29 – 10 (Aleksej Nikolić)
  13. Galatasaray 29 – 10
  14. Maccabi Tel Aviv 29 – 10
  15. Milano 29 - 8 (Zoran Dragić)
  16. Unics Kazan 29 – 7
Ne spreglejte