Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
13. 6. 2012,
11.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miami Heat LeBron James Kevin Durant

Sreda, 13. 6. 2012, 11.51

8 let

Spoelstra, s šestimi igralci se ne zmaga finala

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Oklahoma je povedla v finalu lige NBA. Težava Miamija: s šestimi igralci se ne da zmagati proti mladi ekipi. "Moramo igrati z več igralci. Saj bo Spo že dojel," trenerja poziva LeBron James.

Kevin Durant je LeBronu Jamesu na prvi tekmi finala lige NBA pokazal, kako se odigra zadnja četrtina, potem ko je v zadnjih 12 minutah dosegel 17 od skupno 36 točk. Tako so Oklahoma City Thunder zmagali 105:95 in povedli v bitki za šampionske prstane. A ne najboljša igra Jamesa v zaključku ni glavna krivda za poraz Miami Heat. Vse bolj postaja jasno, da se proti bolj številčnim, mlajšim in bolj energičnim tekmecem ne da zoperstavljati z vsega šestimi košarkarji. A tako pač je, če zgolj trije v moštvu zaslužijo 48 milijonov ameriških dolarjev na sezono. Mario Chalmers, Dwyane Wade, Udonis Haslem, LeBron James, Shane Battier in s klopi Chris Bosh so na parketu preživeli 30 minut ali več (James je počival le dve minuti). Na parket sta stopila le še Mike Miller (10 minut) in Joel Anthony (dve), a sta bila neopazna. Proti starim Boston Celticsom je s tako malo igralci še šlo, proti mladi ekipi Thunder pač ne. Osmerica košarkarjev Oklahome je bila na parketu 20 ali več minut (le Durant in Russell Westbrook več kot 30) in tako so lahko tudi v zadnji četrtini držali visok tempo igre. In tako je Miami iz četrtine v četrtino padal: prvo so dobili 29:22, druga je bila izenačena, tretjo so izgubili za osem in zadnjo za 10. Klop Miamija je dala 12 točk, domača 19.

V zgoraj omenjenem znesku ima trener Erik Spoelstra sicer izgovor, a moral bi vedeti, da tako ne bo šlo. Obenem rezervisti vendarle niso tako slabi, da ne bi mogli odigrati kakšnih 10, 15 minut in pomagati vsaj v obrambi in pri utrujanju tekmeca. Joel Anthony je v rednem delu igral 21 minut na tekmo. Že res, da je slab v napadu, a je njihov edini pravi center in v obrambi njegova vloga ni zanemarljiva. Res, da je Mike Miller že v letih, a tudi on je v rednem delu igral skoraj 20 minut, nekoč pa je bil znan kot dober strelec za tri točke. Enako velja za skoraj pozabljenega Jamesa Jonesa (tokrat naj ne bi igral zaradi migrene). Njune trojke bi Miamiju gotovo pomagale. Spoelstra je pozabil tudi na Ronnyja Turiafa. Kar pa še posebej bode v oči, je, da ne računa več na mladega talenta Norrisa Cola. Novinec je v rednem delu igral 19 minut na srečanje in imel solidnih 6,8 točke na tekmo.

James: Saj bo Spo že dojel

James je po tekmi trenerja pozval, da mora reagirati: "Moramo igrati z več igralci, da bova lahko D-Wade in jaz malo počivala. Pa tudi Shane. Shane je igral zelo veliko. Saj bo Spo že dojel. Odslej bomo bolj previdni. Sem in tja bomo dobili minuto ali dve za počitek, da bomo lahko na polno zaključili tekmo." In odziv Spoelstre? "Preveriti moram, kdo je sploh na voljo." O tem bi moral razmišljati že v rednem delu! Anthony kakšnih 10 minut pod košem in Cole v igri, ko ima Oklahoma na terenu veterana Dereka Fisherja, se zdita povsem preprosti rešitvi. Morda ne bosta dovolj, a poizkusiti je treba, izgubiti nimajo ničesar. "Najbrž bomo skušali na drugi tekmi igrati z nekaj več fanti," se le predaja Spoelstra, ki bo v primeru neuspeha težko zadržal službo glavnega trenerja.

Ne spreglejte