Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 9. 2011,
22.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Litva

Torek, 6. 9. 2011, 22.35

8 let

Spet Grki in spet slovenska nespretnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski košarkarji so po razburljivi tekmi z Grčijo doživeli poraz s 60:69, spet pa se je ponovila slaba igra v končnici. Makedonija se je ob Franciji in Rusiji že prebila v četrtfinale.

Izbranci selektorja Božidarja Maljkovića so po Rusiji morali premoč priznati še Grčiji. Slednja je Sloveniji v zadnjih letih že zadala boleča poraze, predvsem na EP 2009, ko je Grčija zmagala za točko in osvojila bronasto medaljo.

Grčija je v prvem polčasu igrala precej bolje in si ob polčasu priigrala prednost 12 točk (37:25), vodila pa je tudi že za 15 točk. Že po dveh minutah drugega polčasa je Slovenija prepolovila zaostanek (33:39). V nadaljevanju se je razigral še Zoran Dragić in z 10. točko zaostanek znižal na le točko zaostanka (43:44). Matjaž Smodiš je Sloveniji po uvodnih minutah spet prinesel prednost s 46:44, kar je bil tudi izid tretje četrtine. Tako se je obetala napeta končnica, ki se proti Rusiji ni končala v prid slovenskih košarkarjev. Mirza Begić je slabi dve minuti pred koncem pri rezultatu 58:57 v korist Grčije zgrešil dva prosta meta, Nikolaos Zisis pa je v nasprotnem napadu zadel trojko. Grki so po dveh od treh zgrešenih prostih metih Gorana Dragića zadeli še dva meta za tri točke (Fotsis in Zisis) in odločili tekmo.

Makedonija ima v drugem delu vpisane skupno tri zmage, spet pa je imel največ zaslug Američan Bo McCalebb, ki je dosegel največ točk in obenem s polaganjem dve sekundi pred koncem odločil tekmo proti Gruziji. Na ta način se je Makedonija, podobno kot Francija, prebila v četrtfinale. To je po zmagi proti Finski uspelo tudi Rusiji.

Španija je v skupini F po zaslugi izjemne bratske naveze Gasol premagala Nemčijo. Navdahnjeni Francozi so bili boljši od Turkov in tako ostajajo neporaženi, Litovci pa so v pravem strelskem festivalu na krilih navijačev slavili zmago proti Srbiji.

Ne spreglejte