Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
1. 4. 2009,
9.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 4. 2009, 9.25

8 let

Smodiš in Lorbek tlakovala pot do Berlina

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ruski košarkarski gigant CSKA si je kot prvi zagotovil uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice elitne evrolige. Pri ekspresnem pohodu mimo Partizana sta glavni vlogi odigrala Slovenca.

Ruski košarkarski gigant je četrtfinalno epizodo končal v prelepem ambientu. Sicer ne v domači dvorani, temveč v beograjski Areni, kjer se je zbralo neverjetnih 21.352 gledalcev. Očitno so mladi domači košarkarji padli pod vpliv velike podpore. Stik z aktualnimi evropskimi prvaki so držali v prvem polčasu, nato pa so prevladale izkušnje gostov. V ospredju pri zmagi sta bila Slovenec Matjaž Smodiš in Litovec Ramunas Šiškauskas, ponovno pa je odlično odigral Erazem Lorbek (10 točk, 6 skokov, 4 podaje) – MVP drugih četrtfinalnih tekem. Najstarejši od bratov Lorbek ni dovolil dihati temnopoltemu košarkarju v dresu Partizana Stephaneju Lasmeju, da bi se razigral. Tretjo tekmo je tako slednji končal pri vsega dveh točkah (met iz igre 0/4), sicer pa je bil med najzaslužnejšimi, da se je Partizan sploh uvrstil med najboljših osem ekip v Evropi.

Po Lorbku MVP še Smodiš

"Večer je bil prekrasen. Najbolj pomembno je bilo, da smo kontrolirali skok skozi vseh 40 minut. Tudi sam se dobro počutil. Partizan nam je dihal za ovratnik, poleg tega pa je imel za seboj izvrstne navijače. Močno smo se morali potruditi na vseh treh tekmah, da smo premagali Beograjčane," je po zmagoslavju s 67:56 povedal Smodiš, ki je tekmo končal pri 18 točkah, 7 skokih, nad njim je bilo storjenih 9 prekrškov, kar je znašalo za indeks 30. Takšnega je imel tudi Šiškauskas, skupaj pa sta prišla do naziva MVP tretjega kroga četrtfinalnih obračunov.

Rusko moštvo je svoje delo torej opravilo z odliko, sedaj pa pričakuje na tekmeca v polfinalu zaključnega turnirja, ki bo v Berlinu potekal med 30. aprilom in 3. majem. Že sedaj pa je jasno, da bo Slovenija ponovno pustila velik pečat v elitnem evropskem klubskem tekmovanju. Letalsko vozovnico za Nemčijo lovi še Jaka Lakovič z Barcelono, a v dvoboju s TAU Ceramico – kljub njegovi dobri igri – trenutno zaostaja z 1:2 v zmagah.

Ne spreglejte